Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Houtvezels maken het geheel nog steviger"

Nu ook een biobased opzetborstel voor Philips Sonicare

Tholen - TIO ontwikkelt en produceert sinds 2014 plantaardige tandverzorgingsproducten, waaronder biobased opzetborstels. "Na het biobased alternatief voor Oral-B van Braun, de TIOmatik, is er nu ook een biobased opzetborstel voor de elektrische tandenborstels van Philips Sonicare, namelijk de TIOsonik. TIO is wereldwijd het enige merk dat voor de twee meest gebruikte elektrische tandenborstelsystemen een biobased opzetborstel aanbiedt", vertelt Sanderijn van der Linden namens importeur GreenHub. Ze geeft aan dat TIO een belangrijk merk is in het portfolio van GreenHub. "Het is belangrijk omdat we van mening zijn dat het juist in de mondhygiëne heel belangrijk is om een duurzaam en plantaardig alternatief aan te kunnen bieden. De eerste reacties zijn erg goed."

Links de TIOsonic - rechts alle producten op een rij. 

Niet alleen de verpakkingen van TIO hebben onlangs een rebranding ondergaan. Tevens is er op productniveau het nodige veranderd. "De andere biobased opzetborstel, de TIOmatik, is meteen ook in een nieuw jasje gegoten. Voorheen waren ze van maïszetmeel gemaakt, nu van houtvezels. Dit om het geheel nog steviger te maken." Sanderijn vertelt dat de ontwikkeling van de biobased opzetborstel sowieso heel wat voeten in de aarde had. "Bioplastic is wat zachter dan conventioneel plastic. Wanneer je je tanden poetst moet je er natuurlijk wel echt vanuit kunnen gaan dat het heel blijft. Je wilt niet dat een elektrische tandenborstel tijdens het roteren afbreekt. Verder moet de opzetborstel natuurlijk hygiënisch zijn omdat je te maken hebt met de bacteriën in de mond. Dit alles maakt het tot een uitdaging en dit maakt het extra mooi dat het gelukt is. Het product is vrijwel helemaal van hernieuwbare grondstoffen gemaakt, bij de TIOsonik ligt dit aandeel op 98% en bij de TIOmatik op 85%. Vanwege de hoge mechanische belasting is alleen het asje nog van conventioneel plastic gemaakt. De producten zijn getest en gaan minstens drie maanden mee, net als reguliere opzetborstels."

Borstelharen van plantaardige nylon
Ook de borstelharen zijn biobased. "Deze zijn gemaakt van nylon op basis van plantaardige casterolie. Dit komt van de zogenaamde 'wonderboom'. Hier kan je prima je tanden mee poetsen. Het is heel mooi om te zien hoe producenten zoals TIO zoeken naar manieren om bioplastic en andere biobased materialen in te zetten, zodat we het gebruik van conventioneel plastic verder kunnen verlagen."

Bij GreenHub is ook het vegan flosdraad van TIO verkrijgbaar, evenals de refills hiervoor. "Ook aan de TIOfloss dispenser is iets aangepast. Het houdertje van de flos is nu namelijk ook over op bioplastic op basis van houtvezel." De nieuwe look is nu verkrijgbaar. “We zijn al volop het nieuwe design aan het leveren.”

Voor meer informatie:
Sanderijn van der Linden
GreenHub
Energieweg 10
3641 RT Mijdrecht
0297 547484
[email protected] 
www.greenhubimports.nl