Tholen - Vandaag is de meest noordelijke en 31e vestiging van Odin in Leeuwarden geopend. In het pand aan de Verlengde Schrans 14 zat voorheen Bio bij Jansen, maar de winkel van Greet Jansen gaat vanaf nu officieel verder als Odin winkel. "De eerste reacties zijn heel goed. De meeste klanten geven aan dat er helemaal niet zo veel veranderd is. Dat is heel fijn. De winkel is natuurlijk wel aangepast aan de Odin-stijl, maar qua indeling hebben we eigenlijk niks gewijzigd", vertelt bedrijfsleidster Mynthe de Jong, die drie weken geleden begonnen is bij Odin. "Ik heb een snelcursus gehad in Zwolle en weet natuurlijk nog lang niet alles, maar ik heb heel fijne mensen om me heen die me het nodige uit kunnen leggen."

Mynthe, Grietje, Richard, Joyce en Anne.

De eerste ochtend is de winkel met name door de trouwe vaste klanten bezocht. "Ik herken natuurlijk nog niemand. Maar Myrthe en Grietje noemden vanmorgen al veel klanten bij naam." Wel verwacht Mynthe zeker nog nieuwe klanten te gaan trekken. "Er komt binnenkort nog een stukje in de plaatselijke krant, daardoor komen waarschijnlijk nog wat nieuwe mensen een kijkje nemen hier."

De winkel is na de officiële overdracht op maandagochtend 31 oktober een paar dagen dicht geweest voor een aantal aanpassingen. Zo is er een nieuw kassasysteem geïnstalleerd, is het assortiment gefinetuned en uiteraard is de beplakking op de gevel aangepast.

"Een mooie uitdaging om het mooie werk van Greet een nieuw vervolg te geven. Maar, we zijn er klaar voor!", zegt Odin directeur Merle Koomans van den Dries (die ook het onderstaande filmpje op LinkedIn deelde). Merle gaf in het eerdere bericht waarin de overname bekend werd gemaakt al aan dat het een leuk detail is dat het om de meest noordelijke winkel van Odin gaat. Toen biologische groothandel De Nieuwe Band in Marum in 2018 onderdeel van Odin ging uitmaken, hebben ze de wens voor een Odin winkel in Friesland of Groningen al uitgesproken. En die wens is nu dus in vervulling gegaan.

Nog wat laatste puntjes op de i. 

Voor meer informatie:
Odin Leeuwarden
Verlengde Schrans 14
8932 NN Leeuwarden
058 2893479
m.dejong@odin.nl 
www.odin.nl