Demeter kaas van Caring Farmers uit de Achterhoek

Sinds 24 oktober is de biodynamische rauwmelkse panir en geraspte kaas van Boerderij Ruimzicht in Halle verkrijgbaar bij Odin. De melk voor deze kaas wordt geproduceerd door een kudde dames die bestaat uit een kruising van drie rassen. Het gaat om robuuste koeien die tegen een stootje kunnen en makkelijk zijn in de omgang. De dames mogen hun hoorns behouden en de kalfjes blijven bij hun moeder. Jara en Gerjo werken al sinds 1998 zonder enige vorm van chemie en daardoor is de bodem in optimale conditie, met als gevolg een bijzondere toename van de biodiversiteit. Er is niet alleen veel variatie in grassen, kruiden, bomen en struiken, maar ook soorten als kwartel en patrijs hebben zich inmiddels gevestigd op de boerderij.

Caring Community
Jara & Gerjo zijn aangesloten bij Caring Farmers; een caring community die samen met Caring Vets, caring consumenten, wetenschappers, winkeliers en ketenpartners bouwen aan een natuurinclusieve kringlooplandbouw. Met als doel het creëren van een volhoudbare landbouw en een schone leefomgeving voor onszelf, het klimaat en het milieu. 

Odin als Caring Winkelier
Winkels zijn een belangrijke schakel tussen boer en consument en spelen een grote rol in de verduurzaming van de landbouw en hebben grote invloed op wat de consument koopt. Met de assortiments-keuzes, de plaatsing van producten in de winkel en reclames worden consumenten de ene of de andere kant op 'gestuurd'. Odin kiest namelijk bij welke boeren ze een bestelling plaatsen en hiermee is de Odin Foodoop mede bepalend voor welke prijs de boer ontvangt. Odin heeft dus een grote verantwoordelijkheid hierin. De Caring Winkelier spreekt deze uit, en belooft ieder jaar stappen te zetten. Daarom heeft Odin Foodcoop zich namens de collega's en leden van Odin Foodcoop aangesloten bij de Caring Farmers en ondersteunen ze boeren op hun weg naar kringlooplandbouw. En komen ze gelijk in actie met de verkoop van #kalfbijkoe melk en kaas van Caring Farmers.

Ook meedoen?
"Wij geloven dat je met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een keuze maakt. Als je kiest voor biodynamisch kies je voor een betere leefomgeving voor iedereen. Wil je net als Odin en Jara & Gerjo ook werken aan een gezond voedselsysteem dat opereert binnen ecologische grenzen? Sluit je dan aan als caring farmer, consument, wetenschapper, ketenpartner of NGO", aldus Odin op de eigen website.

Bron: Odin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven