Adopteer een Kerstboom zoekt uitgiftepunten en kwekers

Zie jij potentieel aan klanten voor een biologische, herplantbare kerstboom? En heb je wellicht grond en handjes om de bomen ter plaatse door te kweken? Geef je dan op als nieuw uitgiftepunt voor Adopteer een Kerstboom (AEK).

Kerstbomenbos
Begin december gaat al voor de achttiende maal het project 'Adopteer een kerstboom' van start. Het idee van bedenkers Erwin Kooijman en Kyra Gunneweg is sinds 2004 enorm populair. Zozeer, dat jaarlijks te weinig biologische bomen op voorraad waren om aan de grote vraag te voldoen. Daarom zijn de kwekers met behulp van diverse partijen gaan investeren in een groot groen kerstbomenbos. Dit jaar is er voor het eerst weer meer te oogsten van de kleine en medium maten adoptiekerstbomen. Tijd om op zoek te gaan naar nieuwe potentiële partners.

Adoptie principe
Alle AEK bomen -fijnsparren en Servische sparren - worden biologisch gekweekt, onder gecertificeerd Europees bio-keurmerk. De specifieke kweekwijze zorgt er verder voor dat elke adoptieboom een compacte kluit ontwikkelt, waardoor gemiddeld 85% de herplant overleeft. De bomen kunnen 3 tot soms wel 7 jaar hergebruikt, voordat ze een laatste rustplaats krijgen waar ze door kunnen groeien.

De meeste adoptiefamilies beginnen met een kleinere boom, die langzaam meegroeit met de jaren. Als ze een boom wens hebben gevonden, betalen ze statiegeld bovenop de prijs van de adoptieboom. Ze krijgen verzorgingstips mee, zodat de boom ook thuis in de huiskamer gezond kan doorleven. Als de boom in januari - in goede staat - terug wordt gebracht, krijgt men het statiegeld retour. De kweker zorgt er daarna weer voor dat de boom op de kwekerij wordt herplant.

Uitgiftepunt worden?
Het ideale uitgiftepunt heeft een groene visie, ruimte om minimaal honderd kerstbomen uit te geven en weer terug te ontvangen in januari en mankracht om ze ter plaatse te kunnen versjouwen. Verder heb je als locatie zin in een mooi groen kerstfeestje. Het project trekt elk jaar veel publiek waar je mooi op in kunt spelen. In het gunstigste geval heb je ook nog eens (biologische) grond om de kerstbomen door te kunnen kweken. Neem bij interesse vóór 31 oktober contact op met Erwin Kooijman.

Voor meer informatie: www.adopteereenkerstboom.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven