Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biospeciaalzaken brengt impaact van voeding onder de aandacht rondom Organic Action Day

"Koken met biologische ingrediënten bespaart zowel CO2 als water"

Door de ingrediënten van pompoensoep te verruilen voor de biologische variant, bespaar je bijna 30 gram CO2 en meer dan 8 liter water. Dit kwam uit de berekening van de Biowinkelvereniging. De vereniging grijpt de internationale 'Organic Action Day' aan om te laten zien dat de keuzes in de biologische speciaalzaak grote impact hebben.

De Biowinkelvereniging ontwikkelde een soeprecept met pompoen, appel en gember. Vervolgens lieten ze doorrekenen wat de impact is als je deze soep maakt met 100% biologische ingrediënten versus niet-biologische ingrediënten. Daisy Alsemgeest, verenigingsmanager van de Biowinkelvereniging: "De uitkomst is shocking! Als je met z'n vieren deze biologische soep eet, bespaar je dus direct CO2 en liters water. Over impact gesproken!"

Bij ruim 130 aangesloten biologische speciaalzaken zijn deze week de pompoen, appel en gember in de aanbieding. Ook kun je de soep in een groot aantal winkels proeven. Zo wil de Biowinkelvereniging de impact van voeding nog meer onder de aandacht te brengen. Daisy:  "En na deze week berekenen wij de totale impact van deze actie. Dus hoeveel CO2 en water onze klanten samen in totaal bespaard hebben door te kiezen voor biologisch."

Initiatiefnemers
Deze actie is een samenwerking tussen de Biowinkelvereniging, de vrije biologische speciaalzaken, Odin, Ekoplaza en Eosta. Organic Action Day is een initiatief van IFOAM - Organics International.

Klik hier voor de flyer en hier voor meer informatie over de berekening. 

Voor meer informatie: [email protected] en www.biowinkelvereniging.nl 

Publicatiedatum: