Medeoprichter Stichting Fenomenologische Natuurwetenschappen (nu Louis Bolk Instituut)

In memoriam Ferdie Amons (1934-2022)

Ferdinand Amons, medeoprichter en één van de eerste medewerkers van het 45 jaar geleden opgerichte 'Stichting Fenomenologische Natuurwetenschappen', dat al jaren bekend staat onder de naam 'Louis Bolk Instituut', is op donderdag 1 september 2022 overleden.
 
Ferdie was direct betrokken bij de opzet van het laboratorium binnen het instituut, opgericht om de samenhang der dingen te onderzoeken. Het instituut is gestart met gezondheid(zorg) onderzoek, later is het landbouwonderzoek aangesloten. Ferdie was een grondlegger van het onderzoek en heeft een belangrijke bijdrage geleverd in de beginfase van het instituut. Het Louis Bolk Instituut heeft voortgebouwd deze onderzoekaanpak en inzichten. Ondanks de vele ontwikkelingen die het instituut de jaren daarna heeft doorgemaakt, is en blijft het instituut trots of zijn unieke, eigenwijze manier van kijken naar de wereld en dit toepassen in onderzoek. Het maakt dat onze algemeen gewaardeerde onderzoeken vooruitstrevend en vernieuwend zijn. Wij zijn Ferdie Amons zeer dankbaar voor zijn inspirerende bijdrage die aan de basis van het Louis Bolk Instituut ligt. We wensen zijn nabestaanden en vrienden heel veel sterkte maar ook mooie herinneringen toe.

Namens meerdere generaties Louis Bolk collega's, de directie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.