Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kan koning Charles zijn biologische bedrijf Dutchy Originals voortzetten?

Hij grapte ooit dat hij 'een milieuprins' is. Kan Charles als koning nog wel zijn geliefde biologische jam verkopen? Prins Charles was de afgelopen decennia een succesvol zakenman, die onder meer duurzaam geproduceerde biologische producten verkocht. Moet hij dit nu opgeven?

Als prins bouwde hij een klein zakenimperium op. Als Prins van Wales was hij actief in hotel-, restaurant- en vastgoedbeheer. Maar het project dat hem het meest nauw aan zijn hart ligt is altijd zijn klassieke biologische merk 'Duchy Originals' geweest.

Charles maakte van Duchy Originals een succesvol bedrijf. Hij verkoopt nu meer dan 200 verschillende voedingsmiddelen zoals worstjes, jam en koekjes in Britse supermarkten.

Maar dat kan nu het einde zijn. Als nieuwe monarch van Groot-Brittanniƫ mag hij blijven werken als zakenman, maar er zijn duidelijke regels binnen de monarchie.

Zal William het bedrijf overnemen?
Leden van de koninklijke familie zijn vrij om te beschikken over sommige instellingen, terwijl andere min of meer gebonden zijn aan hun functie binnen de koninklijke familie. Zijn biologisch merk Duchy Originals is grotendeels eigendom van de Prince of Wales Trust en zal binnen afzienbare tijd worden beheerd door de nieuwe prins van Wales.

De verwachting is dat Charles zijn oudste zoon William, 40 jaar, zal benoemen tot de nieuwe prins van Wales. William is al in het bezit van Charles' titels als hertog van Cornwall en hertog van Rothesay en kan rekenen op een riant inkomen. Charles verdiende vorig jaar miljoenen met het beheer van landgoederen en onroerend goed. Het grootste deel van het geld gaat echter naar de vele goede doelen van de Britse koninklijke familie.

Bespot zijn groene vastberadenheid
Afscheid nemen van de Duchy Originals kan een beetje moeilijk zijn voor Charles. Na de oprichting van Duchy Originals in 1992 werd de prins van alle kanten belachelijk gemaakt met het idee om producten uit de biologische landbouw te verkopen. Vanwege zijn groene engagement werd de prins omschreven als een 'vreemde eend in de bijt' en een 'milieuprins'.

Hoewel de groene beweging in Groot-Brittanniƫ nog steeds moeizaam op gang komt, wordt hij vandaag beschouwd als een pionier op milieugebied. Maar met zijn biologische merk zette hij in ieder geval de deur open voor andere bedrijven.

Duchy Originals is de laatste jaren blijven groeien en heeft nu een omzet van meer dan 4 miljoen Zwitserse frank. Maar het lijkt erop dat zijn zoon de rechtmatige is voor deze opvolging. Want William is al vaak betrokken geweest bij stabiele projecten. Bovendien zal Charles in de toekomst genoeg te doen hebben.

Bron: Columbus Post

Publicatiedatum: