Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Geteeld, verwerkt en verpakt in Afrika"

Nuts2 gaat samenwerken met fabriek in Guinea-Bissau

Nuts2 gaat een samenwerking aan met een fabriek in Guinea-Bissau (West-Afrika). "Zo kunnen we onze klanten voorzien van de heerlijkste Afrikaanse cashews. Geteeld, verwerkt en verpakt in Afrika. Dus geen omweg via Azië of Zuid-Amerika, maar alles in het land van oorsprong, alles op één continent!", vertelt Andrea Scheurwater namens Nuts2. Tijdens de BIOFACH kan men in de stand van Nuts2 meer informatie verkrijgen over het aanbod Afrikaanse cashews en macadamia (hal 5, stand 128). De cashews zijn zowel biologisch, Fairtrade als conventioneel verkrijgbaar.

De missie van Nuts2 is dat geen onverwerkte noot Afrika verlaat, met de focus op cashews en macadamia's. "Daarom zijn we ruim twintig jaar geleden gestart met ons werk in Afrika, waarmee we boeren toegang willen geven tot de markt en economische groei creëren in Afrika."

Om waarde toe te kunnen voegen in Afrika heeft Nuts2 daar fabrieken geopend en zijn ze samenwerkingen aangegaan met bestaande fabrieken. "En dit is tot op de dag van vandaag een groot avontuur, vol uitdagingen! Voor de verwerking van cashews hebben we onze eigen fabrieken in Burkina Faso - Anatrans - en Benin - Afokantan - en zijn we partner van Caju Espoir in Togo. En daar voegen we dit jaar dus een samenwerking met een fabriek in Guinea-Bissau aan toe!"

De macadamia's van Nuts2 komen vanuit fabrieken in Zuid-Afrika en Kenia waar ze intensief mee samenwerken. Ook voor deze producten geldt; geteeld, verwerkt en verpakt in Afrika.

Nuts2 is volgende week (26-29 juli) te vinden op de BIOFACH in Neurenberg: hal 5, stand 128.

Voor meer informatie:
Laurent de Ruiter
Nuts2
Stationsweg 35
3362 HA Sliedrecht
+31 (0)184 430765
[email protected] 
www.nuts2.com 

Publicatiedatum: