Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sterilisatie in allergenenvrije omgeving nu ook mogelijk bij De Vrij Groep

Nieuw project voor CO2 behandeling van hele containers

Tholen - De Vrij Groep staat eind juli op de zomereditie van de BIOFACH. Arjan Wit vertelt dat geïnteresseerde bezoekers daar bijgepraat zullen worden over onder andere de twee meest recente ontwikkelingen. Zo is het bedrijf sinds een aantal maanden in staat om, naast haar reeds bestaande standaard sterilisatieproces in Middenmeer, producten onder druk in een allergenenvrije omgeving te steriliseren in Moerkapelle. En een project met betrekking tot CO2 behandeling van product in containers bevindt zich in de opstartfase, dit in het verlengde van de succesvolle lancering van CO2 behandelingen (per pallet) in Nijkerk onder de vlag van Mostert en de Vrij.

Autoclaaf
De Vrij Groep is samen met Neele Vat Logistics en Allround Cargo Handling een initiatief gestart met betrekking tot het onder hoge druk met CO2 behandelen van product in containers. "Er is marktonderzoek gedaan waar met name potentie voor de exportmarkt naar voren kwam en we willen de beurs gebruiken als platform om te bekijken of er verder voldoende potentie is voor dit project ten aanzien van Import. Het plan is om deze Autoclaaf neer te zetten aan de Deap Sea Terminal in de Rotterdamse haven."

"Veel ingrediënten kennen problemen met infestatie, zo ook de biologische ingrediënten. Vanwege dit biologische karakter, waarbij je niet mag behandelen of besproeien met chemische gewasbeschermingsmiddelen of chemicaliën, is het risico op infestatie groot. Deze nieuwe Autoclaaf zou ruimte bieden aan hele containers, waarbij op aankomst of vertrek een gehele partij een behandeling kan ondergaan. Het gehele proces kan in één dag in de haven van Rotterdam plaatsvinden. Het is 100% veilig en vrij van chemische gewasbeschermingsmiddelen/chemicaliën en ook goedgekeurd voor gebruik voor biologische producten. Een duurzaam initiatief, 'de nieuwe standaard' voor non-fumigatie."

Sterilisatie in allergenenvrije omgeving
Het project met de CO2 behandeling voor containers is niet de enige ontwikkeling, geeft hij aan. "Als De Vrij hebben we tegenwoordig de mogelijkheid om producten te steriliseren, dit onder druk in een allergenenvrije omgeving. Deze behandelmethode is geschikt voor diverse ingrediënten, zo ook de biologische grondstoffen. Het systeem is Log-6 gevalideerd."

Met deze behandelmethode kunnen onder meer zaden, specerijen, kruiden, peulvruchten et cetera behandeld worden. Hierbij gaat het zowel om poeders als hele granen zaden/producten. Arjan: "Het is een volcontinu proces, waarbij het product onder hoge druk wordt gezet, het behandelt het product op uniforme manier, uit de originele verpakking, zonder de kwaliteit van het product in gevaar te brengen."

De Vrij Group is op de BIOFACH te vinden in hal 5, standnummer 321.

Voor meer informatie:
Arjan Wit
De Vrij Group
Ambachtstraat 9
2751 GP Moerkapelle
079 5931432
06 23079073 
[email protected] 
www.devrijmoerkapelle.nl