Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bisselingskaat vormt decor voor eerste bedrijfsbezoek 'Kennisplatform voor de biologische sierteelt'

"Voor mij is het heel vanzelfsprekend dat mijn bloemen onbespoten zijn"

Het eerste bedrijfsbezoek voor het nieuwe 'Kennisplatform voor de biologische sierteelt' vond op vrijdag 1 juli plaats. Er is een bezoek gebracht aan biologische bloemenkwekerij Bisselingskaat in het Gelderse plaatsje Wehl. Op deze kleinschalige kwekerij worden zowel bloemen als siergrassen geteeld. Hoewel het bedrijf pas sinds 2014 biologisch gecertificeerd is, teelt eigenaresse Liesbeth Schellekens al vanaf de start van haar bedrijf in 1993 op natuurlijke wijze.

Liesbeth (tweede van links) vertelt de aanwezigen wat meer over haar bedrijf

"Voor mij is het heel vanzelfsprekend dat mijn bloemen onbespoten zijn. Het kwam niet bij me op bestrijdingsmiddelen of kunstmest te gebruiken op een gewas als bloemen", aldus Liesbeth. 

Tijdens het bedrijfsbezoek in het kader van het nieuwe Bionext-project vertelde Liesbeth aan de aanwezigen, waarvan de meeste zelf ook een biologische bloemenkwekerij of pluktuin hebben, wat er onder andere allemaal komt kijken bij afzet via de veiling. Zo kiest ze bewust voor gewassen met een lang vaasleven die elkaar in bloeiperiode opvolgen. Ook teelt ze bij voorkeur bijzondere gewassen die weinig geteeld worden. Dit levert bij veiling meestal een goede prijs op. Het grote voordeel van afzet via de veiling is voor Liesbeth dat ze afzetzekerheid heeft.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: