Positief halfjaar bio-AGF in Italiaanse supermarkten

Het Italiaanse Isole Almaverde Bio gaat in tegen de trend van een daling van de vraag naar biologische producten, met name in het retailkanaal. 

Na twee problematische jaren in de retail is de afzet van Isole Almaverde Bio, het merk voor verse en voorgesneden biologische groenten en fruit beheerd door Canova Srl, in de eerste helft van 2022 beslist positief. In de maand juni lag de omzet bijvoorbeeld 11,5% hoger dan die van vorig jaar.

Drie factoren dragen volgens Canova bij aan deze trend tegen de stroom in. "Allereerst is een continue kwaliteitsstandaard van onze producten die gemakkelijk waarneembaar is voor de consument. Bovendien maakt het ruime assortiment het mogelijk om promotie te maken voor het voorgesneden segment. Die promotie vatten wij op als een mix van productkeuze, aantal verkochte eenheden en omzet, en niet alleen als een prijsverlaging. Dit maakt een verschil in de perceptie van de consument. Het direct aansturen van de productie en de verkoop direct beheren creëert een opwaartse spiraal, want zo kunnen we de kansen die de productie op bepaalde momenten biedt onmiddellijk omzetten in aankoopgelegenheden."

Tot op heden zijn er 44 "Almaverde Bio-eilanden" in supermarkten in heel Italië. Het aanbod verschilt per supermarkt en er zijn ook verschillende formules voor verkoopondersteuning met gespecialiseerd personeel. De eilanden zijn niet alleen verkoopruimten, maar ook een belangrijke bron van informatie over biologische producten, de seizoensgebondenheid van de producten en mogelijke toepassingen. Ze vormen een innovatief instrument om het potentieel van de biologische groente- en fruitmarkt te benutten met een diepgaand aanbod.

De Almaverde Bio-eilanden worden rechtstreeks beheerd door Canova Srl, een gespecialiseerd bedrijf binnen de Apofruit groep. Het is een formule die de supermarktketens een veilig resultaat garandeert zonder de afdeling zelf te hoeven beheren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.