Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Mul legt uit waarom hij deelnam aan boerenprotest

"Wij redden ons wel, is het niet hier, dan wel ergens anders"

Bio-melkveehouder Gerard Mul deed mee aan het landelijke boerenprotest. Op zijn bedrijf Boerdeirj Boterhuys in Warmond staat een 47% reductie ingetekend. Maar dat is voor hem niet de voornaamste reden om deel te nemen. De gigantische doelreductie en de manier waarop deze wordt gepresenteerd is volgens hem ronduit schofferend voor de hele landbouwsector. Op LinkedIn staat uitgebreid uitgelegd waarom hij meedeed:

"Er is geen visie! Waar wil het kabinet over 20 jaar staan met de voedselzekerheid en natuur? Welke landbouw past daar bij? Hoe past dit binnen de andere uitdagingen als woningbehoefte, het zorgstelsel en klimaatverandering?

Vergeet 1 ding niet mensen, het gaat hier niet om verlenging van de winkelopeningstijden, of om kilometerheffing, het gaat hier om voedsel!

Een eerste levensbehoefte!

Dus houd op met het sussen dat bio boeren wel gespaard zullen blijven, daar gaat het niet om!

Op ons bedrijf staat ook 47% reductie ingetekend, belachelijk, als onze boerderij beheerde natuur zou worden zou het meer stikstof uitstoten dan onze manier van boeren.

Maar wij redden ons wel, is het niet hier, dan wel ergens anders. Maar het gaat ons ook om jullie en onze gezamenlijke toekomst als Nederlanders."

Lees hieronder zijn volledige toelichting:

Voor meer informatie: www.boerderijboterhuys.nl 

Publicatiedatum: