Bio-melkveehouder Gerard Mul deed mee aan het landelijke boerenprotest. Op zijn bedrijf Boerdeirj Boterhuys in Warmond staat een 47% reductie ingetekend. Maar dat is voor hem niet de voornaamste reden om deel te nemen. De gigantische doelreductie en de manier waarop deze wordt gepresenteerd is volgens hem ronduit schofferend voor de hele landbouwsector. Op LinkedIn staat uitgebreid uitgelegd waarom hij meedeed:

"Er is geen visie! Waar wil het kabinet over 20 jaar staan met de voedselzekerheid en natuur? Welke landbouw past daar bij? Hoe past dit binnen de andere uitdagingen als woningbehoefte, het zorgstelsel en klimaatverandering?

Vergeet 1 ding niet mensen, het gaat hier niet om verlenging van de winkelopeningstijden, of om kilometerheffing, het gaat hier om voedsel!

Een eerste levensbehoefte!

Dus houd op met het sussen dat bio boeren wel gespaard zullen blijven, daar gaat het niet om!

Op ons bedrijf staat ook 47% reductie ingetekend, belachelijk, als onze boerderij beheerde natuur zou worden zou het meer stikstof uitstoten dan onze manier van boeren.

Maar wij redden ons wel, is het niet hier, dan wel ergens anders. Maar het gaat ons ook om jullie en onze gezamenlijke toekomst als Nederlanders."

Lees hieronder zijn volledige toelichting:

Voor meer informatie: www.boerderijboterhuys.nl