IFOAM, Helvetas en FiBL zullen blijven samenwerken met biologische partners in Oekraïne

IFOAM - Organics International voert in samenwerking met Helvetas, het Onderzoeksinstituut voor biologische landbouw (FiBL) en IFOAM Organics Europe het programma "Organic Trade for Development" (OT4D) uit in Oekraïne, Albanië en Servië. In Oekraïne werkt men ook nauw samen met het Zwitsers-Oekraïense programma "Handel met hogere toegevoegde waarde van de biologische en zuivelsector in Oekraïne" (QFTP), dat wordt uitgevoerd door FiBL in partnerschap met SAFOSO AG. Beide programma's worden gefinancierd door het Zwitserse staatssecretariaat voor economische zaken (SECO).

Sinds de inval in Oekraïne hebben deze vier organisaties regelmatig contact gehad met de projectpartners en lokale belanghebbenden in de biologische sector om hun behoeften te beoordelen en hen te ondersteunen. Momenteel wordt er gewerkt aan een responsplan om hen te helpen de gevolgen van de recente gebeurtenissen te verzachten.

Het 'Organic Initiative' multi-stakeholder platform, de belangrijkste uitvoerende partner in Oekraïne, heeft een oproep gedaan voor donaties die zullen worden beheerd via zijn lid 'Information Center Green Dossier'. Meer informatie over het ondersteunen van biologische producenten en belanghebbenden in deze kritieke tijd is hier te vinden.

Oekraïne is een wereldwijde leverancier van landbouwproducten en exporteert een grote hoeveelheid biologische producten naar verschillende landen in Europa. Op dit moment onderzoekt men hoe de projectactiviteiten in Oekraïne kunnen worden aangepast om tegemoet te komen aan de huidige behoeften van de Oekraïense biologische sector. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bevolking van Oekraïne toegang heeft tot gezond, voedzaam voedsel dat op duurzame wijze is geteeld en dat biologische boeren hun broodwinning niet verliezen.

IFOAM, Helvetas en FiBL zullen blijven samenwerken met de Oekraïense biologische belanghebbenden en partners om ervoor te zorgen dat zij nu en in de toekomst voedsel en diervoeders kunnen blijven telen en leveren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven