Bijeenkomst op 30 maart:

Natuurinclusieve en biologische landbouw als kans

De provincie Brabant heeft een hoge ambitie: naar 500 natuurinclusieve boeren en 15% biologisch in 2030. In een derde bijeenkomst van Tour de Brabant beleidskader Landbouw & Voedsel gaat het over de kansen van natuurinclusieve en biologische landbouw. 

De bijeenkomst 'Natuurinclusieve en biologische landbouw als kans' staat gepland op woensdag 30 maart 14.30 - 17.30 uur (ontvangst vanaf 13.45), en vindt online of op locatie Beukenhof, Capucijnenstraat 46 in Biezenmortel plaats. 

Om ook in de toekomst te kunnen genieten van goed eten, een gezond klimaat en mooie natuur is het belangrijk dat onze Brabantse landbouw- en voedselketen verduurzaamt. Alles draait om evenwicht: tussen productie, landschap en natuur, water en bodem, mens en dier. Natuurinclusieve en biologische landbouw bieden hierbij kansen. In een derde bijeenkomst van Tour de Brabant beleidskader Landbouw & Voedsel worden de kansen van natuurinclusieve en biologische landbouw onder de loep genomen.

Enkele sprekers en inspiratoren uit het programma zijn:

  • Paul Kortekaas, Triodos Bank - Het verdienmodel van natuurinclusief / biologisch vanuit het perspectief van de samenleving van morgen.
  • Dorieke Goodijk, KoningBoer - Wat heeft de ondernemer nodig om vertrouwen te krijgen in het verdienmodel zodat de stap naar natuurinclusief wordt gezet?
  • Maartje Verhulst, lid Coöperatie Landschapsboeren – Van subsidie naar structureel belonen van maatschappelijke diensten
  • Henk Kerkers, agrarisch ondernemer - Kosten en baten bezien vanuit een natuurinclusieve bedrijfsvoering
  • Bart Combee, agrarisch ondernemer - Van belemmering naar nieuwe ontwikkelkansen in (landbouw)gebieden dichtbij kwetsbare natuur
  • Michaël Wilde, Bionext - Balans tussen aanbod en afzet in de biologische landbouw

Bekijk het volledige programma. Aanmelden kan via dit e-formulier.

Bron: Provincie Brabant


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven