Wijzigingen exportcertificaat bio naar VK vanaf 1 juli 2022

Exportzendingen van biologische goederen die van Nederland naar het VK worden verzonden, moeten vanaf 1 juli 2022 worden begeleid door een exportcertificaat dat aan de eisen van het VK voldoet. Dit exportcertificaat is tegen die tijd beschikbaar via het klantenportaal van Skal.

Extra aandachtspunt hierbij is dat niet alle productcategorieën over en weer worden erkend. Dit kan consequenties hebben voor de handelsstromen. Alleen biologische producten die in de EU worden geproduceerd of verwerkt mogen met verwijzing naar de Europese biologische status worden geëxporteerd naar het VK. Verpakken of etiketteren valt niet onder verwerking.

Producten die in de EU zijn geïmporteerd vanuit een derde land mogen dus niet zonder verdere verwerkingsstap worden geëxporteerd naar het VK met verwijzing naar de Europese biologische status.

Voorbeeld: Indien u biologische tarwe importeert vanuit China en dit product in de EU alleen verpakt en niet verwerkt, kunt u dit product niet als EU biologisch exporteren naar het VK.

Op de website van Skal is aanvullende informatie te vinden over de handel met het VK sinds de Brexit.

Bron: Skal


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven