Royal School of Chemistry, Manchester

Batterij gemaakt van 2.923 citroenen breekt record

De Royal School of Chemistry (RCS) is een internationale organisatie die duizenden wetenschappers met elkaar verbindt. De school organiseerde een recordpoging in Manchester die werd uitgezonden op Sky News, om het belang van energieopslag te benadrukken en in te gaan op de behoefte aan nieuwe innovaties om een CO2-vrije wereld te bereiken.

Met de hulp van batterijdeskundige professor Saiful Islam en wetenschapspresentator Fran Scott werden citroenen in batterijen veranderd door de citroen doormidden te snijden en aan beide uiteinden strips van zink en koper te bevestigen. Voor het record werden 2.923 citroenen gebruikt om een elektriserende 2.307,8 volt op te wekken, waarmee het record voor de hoogste spanning van een fruitbatterij op 15 oktober 2021 werd gebroken.

Professor Islam legt uit dat de citroen een batterij wordt waarbij het citroensap fungeert als een elektrolyt terwijl zink en koper de elektroden zijn. Het citroensap (elektrolyt) zorgt ervoor dat de ionen van de zinkstrook naar de koperstrook stromen.

Om de poging te verifiëren werden de citroenen samen op rekken geplaatst en aan een voltmeter bevestigd om de exacte spanning te bepalen.

Bron: guinnessworldrecords.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven