Erik Does over inzetten van personeel met coronaklachten:

"Als het wettelijk mag en we niet de gezondheid van mensen in gevaar brengen, zou het veel problemen oplossen"

Udea-topman Erik Does pleit ervoor dat medewerkers met (milde) coronaklachten weer aan het werk moeten kunnen. Erik doet de uitspraken op BNR Radio omdat personeelsproblemen er, volgens hem, bij de supermarktketens Marqt en Ekoplaza voor zorgen dat openingstijden moeten veranderen. 

Zelfs nu de Omikron-variant de overhand lijkt te hebben en er ruimschoots is versoepeld, zitten er een hele hoop mensen thuis in quarantaine. "En dat is op dit moment een héél groot probleem", stelt Erik. Zelf heeft hij een scenario in gedachten, waarbij er naar een situatie wordt toegewerkt waar personeel mét een coronabesmetting, met milde klachten, gewoon aan het werk mag. 

Klik hier voor het volledige gesprek op BNR

Op LinkedIn benadrukt Erik: "Als het wettelijk mag en we niet de gezondheid van mensen in gevaar brengen, zou het veel problemen oplossen." Hij was overigens bij BNR om te praten over de concurrentiepositie van Ekoplaza ten opzichte van Jumbo en AH, maar ook de Europese ambitie van 25 procent biologisch in 2030 wordt besproken. De uitzending luister je hier terug.

Bron: BNR

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven