Natural & Organic Products Europe gaat samenwerking aan om plasticprobleem aan te pakken

Wanneer Natural & Organic Products Europe op 3-4 april terugkeert naar Londen, zal het samenwerken met ReSea Project om het  wereldwijde probleem van plastic aan te pakken. Het equivalent van 100 plastic rietjes uit oceanen en rivieren zal worden verwijderd voor elke bezoeker die de beurs bezoekt.

ReSea Project - bekend om zijn door de gemeenschap gestuurde schoonmaakoperaties van ecosystemen - werkt samen met de lokale bevolking die in de buurt van rivieren en kustgebieden woont en die te lijden heeft onder lage inkomens en slecht afvalbeheer. Het bedrijf zorgt voor een 'eerlijke compensatie' voor alle lokale bewoners die opruimmissies uitvoeren en geeft hen voorlichting over 'het keren van het tij tegen de plasticcrisis in de oceanen'.

"Het partnerschap is, naar onze mening, perfect op elkaar afgestemd. De beurs brengt bezoekers in contact met innovatieve, milieuvriendelijke en duurzame producten die een echt verschil zullen maken voor bedrijven. We ontmoeten niet alleen exposanten en deelnemers en laten zien hoe merken hun duurzame engagementen kunnen versterken door onze schoonmaakinspanningen te steunen, maar we verbinden ons er ook toe om een directe positieve impact te hebben op de oceaan door het equivalent van 100 plastic rietjes uit oceanen en rivieren te verwijderen voor elke bezoeker die de beurs bezoekt."

"Hoewel het aanpakken van de hoeveelheden plastic die de oceaan vervuilen, het stoppen van de instroom en het verbeteren van het leven van mensen de kern is van wat we doen, is het ondersteunen van de circulaire economie een ander speerpunt van onze opruimoplossing," voegt het bedrijf toe. "We werken samen met lokale afvalbanken die de distributie van het teruggewonnen plastic afval beheren voor verdere afvalverwerking en recyclingdoeleinden.

Bron: Natural Products Online


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven