Minister van Staat Hackett feliciteert alle betrokkenen

Succesvol Iers project voor uitbreiding biologische teelt

Het vierjarige Maximizing Organic Production Systems (MOPS)-project, waarbij 11 gecertificeerde biologische groente- en fruittelers betrokken waren, had tot doel onderzoek te doen naar en oplossingen aan te reiken voor de factoren die de groei van de biologische tuinbouw in Ierland in de weg staan. Het project werd gerund door de Irish Organic Association. Nu is het eindrapport over het project, een initiatief in het kader van het European Innovation Partnership (EIP), gepubliceerd.

Gedurende de looptijd van het project werkten groente- en fruittelers samen met onderzoekers, landbouwingenieurs en sectorvertegenwoordigers om het aanbod van Ierse biologische verse groenten en fruit te vergroten. Tussen 2017 en 2020 steeg de afzet van dit soort producten bij de 11 betrokken telers met 112% (van € 3,8 miljoen naar € 8,2 miljoen).

Pippa Hackett, senator en minister van Staat van Landgebruik en Biodiversiteit, publiceerde het eindrapport. "Samenwerken is de weg die de biologische sector moet bewandelen en ik ben dan ook verheugd om te zien hoe samenwerking mooie resultaten heeft opgeleverd voor deze telers gedurende de periode van dit MOPS EIP-project. Het is een fantastisch succes geweest, waarbij telers, onderzoekers, landbouwingenieurs en sectorvertegenwoordigers hebben samengewerkt om inzichten te creëren die biologische telers op weg kunnen helpen. Ik ben erg ambitieus wat betreft deze sector en ik ben dus van plan om voort te bouwen op deze inzichten en mechanismen te bedenken om biologische telers nog verder te ondersteunen", zei senator Hackett.

Bron: agriland.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.