China: Biologische tuinbouwmethoden verbeteren de kwaliteit van appelen

Na jaren van ontwikkeling is China 's werelds grootste appelleverancier geworden, met een appelareaal en -teelt die meer dan 50% van het wereldtotaal vertegenwoordigen. Volgens relevante gegevens zal China's appelareaal in 2020 meer dan 2 mln ha bedragen en zal de opbrengst 41 mln ton bedragen. Hoe kunnen appeltelers betere appelen telen en hun producten concurrerender maken?

In 2010 bezocht Song Nan bij toeval een buitenlandse boomgaard. Hij kreeg het idee om geavanceerde Europese en Amerikaanse technologieën mee terug te nemen naar China, een moderne boomgaard aan te leggen, zijn eigen merk appelen te introduceren en betere appelen te gaan telen in China. In 2013, na terug te keren van zijn studie in Canada, richtte hij Shandong Yueduo Fruits op (aangeduid als Yueduo Fruits). Na enkele jaren in de sector is  Yueduo Apple uitgegroeid tot een bekend binnenlands appelmerk en is het erkend door de markt. De door Yueduo Fruits geteelde appelen zijn in 80% van de binnenlandse betere supermarkten terechtgekomen.

In alle boomgaarden wordt de plantmethode voor intensieve teelt met brede rijen toegepast. De rijafstand tussen de fruitbomen bedraagt 4 meter om de ventilatie en de verlichting van elke fruitboom te garanderen zodat het suikergehalte van de appelen beter kan neerslaan. De afstand tussen de fruitbomen bedraagt 80 cm zodat de grond beter wordt benut, de aanplant efficiënter verloopt en de aanplantkosten dalen terwijl de opbrengst toeneemt.

Daarnaast bevordert Yueduo ook met verve de biologische aanplantmethoden. Er is een grote composteerinstallatie in de boomgaard. Alle organische meststoffen worden gefermenteerd met organisch materiaal en probiotica en de fermentatietijd bedraagt gegarandeerd meer dan een jaar.

Van het beheer van Yueduo Orchard kan worden gezegd dat het verfijnde activiteiten volledig integreert met geavanceerde technologieën. Er werden ook geavanceerde technologie en apparatuur voor druppelirrigatie en voor de integratie van water en gewasverbeteringsmiddelen uit Israël geïmporteerd en de bodem in de boomgaard wordt regelmatig geïnspecteerd.

Biologische controle en gestandaardiseerd beheer zijn andere belangrijke kenmerken van Yueduo Orchard. Bovendien bevordert Yueduo Fruits ook actief de ontwikkeling van slimme tuinbouw door in de boomgaard een geautomatiseerde gewasverbeteringscontrole uit te voeren om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende organisch materiaal bevat en dat de verschillende sporenelementen in evenwicht zijn.

Een gestandaardiseerde sortering kan niet worden bereikt met louter manueel werk. Yueduo Fruits heeft de intelligente appelsorteermachine van het Franse MAF Roda Machinery geïntroduceerd, die 89 schakels en 6 belangrijke sorteringsnormen heeft. Van elke Yueduo-appel moeten op dit apparaat 32 foto's worden genomen. De gestandaardiseerde sortering heeft betrekking op grootte, kleur, vorm, oneffenheden, suikergehalte en zuurtegraad. Yueduo-appelen zijn ook veranderd van niet-gestandaardiseerde tuinbouwproducten in gestandaardiseerde producten.

Om de versheid van zijn appelen verder te garanderen, heeft Yueduo Fruits ook een pakstation van 6000 m² voor voedingsmiddelen en een opslagcentrum van 12.000 ton met gecontroleerde atmosfeer gebouwd, dat het hele jaar door Yueduo-appelen van hoge kwaliteit kan leveren.

Bron: iFresh


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.