Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

200ste bedrijf krijgt Beiers bio-keurmerk

LVÖ Bayern verheugt zich over het tweehonderdste bedrijf waarmee ze een contract voor het gebruik van het wit/blauwe bio-keurmerk af mochten sluiten. Hubert Heigl, eerste voorzitter van LVÖ Bayern: "De Beierse bio-zegel brengt bio en regionaal samen en biedt zo al die mensen die meer biologisch voedsel uit de regio willen een duidelijke oriëntatie bij het winkelen. Op die manier helpt het Beierse bio-zegel tegemoet te komen aan de grote vraag naar bio uit Beieren."

Sinds 2016 worden biologische producten die aan bepaalde criteria voldoen, aangeduid met het Beierse biologische keurmerk: De grondstoffen moeten uit Beieren komen, de verwerkingsstappen tot en met het eindproduct moeten in Beieren plaatsvinden. Bovendien zijn de criteria voor de productie van de grondstoffen strenger dan de wettelijke voorschriften voor biologische levensmiddelen; op essentiële punten zijn zij gebaseerd op de voorschriften van de biologische verenigingen Bioland, Naturland, Biokreis en Demeter. LVÖ Bayern is licentiehouder voor het staatszegel en adviseert in die hoedanigheid ondernemingen die de Beierse biozegel willen gebruiken en begeleidt hen vanaf de aanvraag tot het geldige contract voor het gebruik van het zegel.

Versterking van biologische regionale waardeketens
200 labelgebruikers hebben een contract met de LVÖ, en in totaal gebruiken ongeveer 230 bedrijven het Beierse bio-label. Het aantal gecertificeerde producten neemt voortdurend toe en winkelpromoties dragen bij tot een grotere bekendheid van het label. Hubert Heigl: "De positieve ontwikkeling van de Beierse bio-zegel gaat hand in hand met de ontwikkeling en versterking van biologische regionale waardeketens. Deze spelen een doorslaggevende rol bij de verdere ontwikkeling van de biologische landbouw in Beieren. Om ervoor te zorgen dat het label zich positief blijft ontwikkelen met meer labelgebruikers en producten en zich een plaats verovert op de markt, zijn echter verdere ontwikkelingswerkzaamheden en een voortdurende optimalisering van de processen vereist", benadrukt Heigl.

200 keurmerkgebruikers
Met Regenbogen Arbeit verheugt de LVÖ zich over een heel bijzonder nieuwe lid onder de gebruikers van het Beierse bio-keurmerk. Het bedrijf uit Landsham/ Pliening is een middelgroot groenteverwerkingsbedrijf dat kant-en-klare gesneden groenten, groenten- en salademixen produceert voor grotere cateringbedrijven zoals restaurants en bedrijfskantines. Met haar producten stelt Regenbogen Arbeit gGmbH bedrijven in de out-of-home cateringsector in staat meer regionale biologische producten aan te

Directeur Markus Pirschlinger: "Wij zijn een non-profit integratiebedrijf voor mensen met een handicap en beschouwen biologisch plus regionaliteit als de gouden standaard als het gaat om ecologisch verantwoord handelen in de voedselvoorziening. Sinds onze oprichting, bijna 30 jaar geleden, werken wij nauw samen met lokale biologische boeren. In die zin zijn wij zeer verheugd dat wij dit jarenlange streven nu met het Beierse bio-zegel zo duidelijk naar buiten toe kunnen uitdragen. Want wij ervaren hoe onze klanten en hun gasten steeds meer geïnteresseerd zijn in gezond en regionaal biologisch voedsel - of dat nu in duurdere restaurants en hotels is of in de bedrijfskantines en eetgelegenheden waar zij hun dagelijkse maaltijd nuttigen."

Voor meer informatie:
www.lvoe.de

biosiegel.bayern

Publicatiedatum: