Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eva van Ekoplaza Meppel winnares EKO-quiz

Als onderdeel van de herlancering van het EKO-keurmerk organiseerde EKO een quiz. Alle biologische winkels in Nederland werden uitgenodigd om digitaal deel te nemen.

De winnares uit Meppel
Van alle 70 inzendingen waren er drie deelnemers die alle vragen goed hadden. Door middel van een loting is daar een winnares uit gekomen: Eva, werkzaam bij de Ekoplaza in Meppel.

"Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen, de meeste antwoorden wist ik wel maar bij sommigen twijfelde ik echt", reageert Eva enthousiast op haar winst. Eva is fulltime student en werkt elke zaterdag in de biologische winkel. De prijs, een lekkere traktatie van EKO-bakkerij Hardeman, werd gedeeld met haar collega's.

EKO-quiz vergroot kennis bij biowinkels
De quiz bevatte 12 meerkeuzevragen over EKO. Met deze vragen werd de kennis over EKO bij de biowinkels vergroot. Ook werd aandacht besteed aan waar het EKO-keurmerk voor staat ten opzichte van het biologische keurmerk. Kopers laten zich regelmatig voorlichten door het winkelpersoneel, dus is het belangrijk dat het personeel weet wat EKO betekent. In de vragen van de quiz waren er onder meer vragen over de geüpdatete EKO-normen en de certificering door onafhankelijke partijen. Nu weten medewerkers van de biologische winkels waar het EKO-keurmerk voor staat: méér stappen voor duurzaamheid bovenop biologisch.

Herlancering EKO-keurmerk
De EKO-quiz was onderdeel van de grote herlancering van het EKO-keurmerk. Met de nieuwe koers Doe mee(r), de vernieuwde website en geüpdatete EKO-normen heeft het EKO-keurmerk zich opnieuw gepositioneerd als betrouwbaar en waardevol keurmerk.

Ben je benieuwd naar de vragen en antwoorden van de EKO-quiz? Klik hier om de vragen en antwoorden.

Publicatiedatum: