Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Corona denkt niet in kwartalen"

Met het aankondigen van nieuwe coronamaatregelen zijn ook de steunpakketten door de Nederlandse overheid weer uitgebreid. Zo keert de loonsubsidie NOW terug en verhoogt het kabinet de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Toch is daarmee niet alles 'opgelost', zo stipte Rob Baan van Koppert Cress nog diezelfde vrijdag aan op Twitter. Bij de #coronanietperkwartaal schrijft de directeur van het cressenteeltbedrijf dat foodservice, horeca en gastronomie het van twaalf maanden moeten hebben en niet van één kwartaal, dat momenteel als het over Q4 gaat ook al over de helft is. 

Rob zal het ongetwijfeld ook demissionair minister Stef Blok van Economische Zaken en Klimaat hebben verteld tijdens het bezoek van die laatste aan de kassen van de cressenteler. De minister liet naderhand op het LinkedIn-kanaal van het ministerie weten onder de indruk te zijn van het verhaal van Rob Baan en van zijn veerkracht.

Diezelfde veerkracht kwam ook deze zomer nog ter sprake in een interview met Michiel van der Spek en Stijn Baan van Koppert Cress. Zo werden er, ondanks corona, ook dit jaar nieuwe producten in de markt gezet, zoals de Kyona Mustard Cress en Moai Caviar, een zeedruif. Stijn deze zomer: “Met het introduceren van deze onderwatergroente vind ik dat we als bedrijf echt ballen hebben getoond. Het is een echt luxeproduct en ook een hele complexe teelt. Toch hebben we doorgezet toen het heel moeilijk was en zijn we erin geslaagd grote chefs wereldwijd te inspireren.” 

Met de extra aangekondigde overheidssteun van afgelopen vrijdag is bijna 2,2 miljard euro gemoeid. Deze uitbreiding van het steunpakket komt bovenop de coronasteun die het kabinet op 16 november 2021 aankondigde.