Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sprinklr voegt tien nieuwe soorten bio-kamerplanten toe aan assortiment

Webshop Sprinklr vergroot vanaf 12 november het assortiment van biologische kamerplanten van 3 naar 13 soorten. De 10 nieuwe soorten worden geïmporteerd uit Duitsland, waar al meer biologisch gekweekt wordt dan in Nederland. Met deze uitbreiding maakt Sprinklr de lastig te krijgen biologische kamerplanten voor iedereen beschikbaar.

Bijzondere soorten nu biologisch te krijgen
Door het assortiment biologische kamerplanten uit te breiden hoopt Sprinklr niet alleen aan een groeiende vraag te voldoen, maar ook aan Nederlandse kwekers te laten zien dat er wel behoefte is aan meer biologische gekweekte kamerplanten.

Sprinklr verkocht al planten van biologische vetplantenkwekerij Klein Mexico in De Kwakel. De duurzame webshop voegt daar nu tien soorten aan toe van de Duitse kwekerij Fleischle. Onder meer graslelie (Chlorophytum), de populaire pannenkoekplant (Pilea peperomioides), hangplanten Epipremnum en Peperomia Hope zullen nu alleen in biologische versie te koop zijn in de webshop. Bijzondere soorten als Aloë vera, Chirita en Ledebouria socialis zijn nieuw in de webshop, en meteen alleen biologisch verkrijgbaar. Ook is er een biologische kattengras te koop, speciaal voor alle baasjes die hun poes willen vertroetelen.

Biologische teelt vergroten
Het is de missie van Sprinklr om het aandeel biologische teelt te vergroten. Sprinklr verkoopt de tuinplanten en bloembollen alleen biologisch. “We verkopen wel gangbare kamerplanten. Ten eerste omdat er bijna geen biologische kamerplanten te krijgen zijn, en omdat we ten tweede de omzet van de kamerplanten gebruiken om ons bedrijf te laten groeien zodat we aan onze missie kunnen werken,” zegt Suzanne van Straaten, oprichter van Sprinklr.

“Chemische gewasbeschermingsmiddelen op kamerplanten blijven tijdens de teelt in de kas, en eenmaal in huis komen ze niet in het ecosysteem terecht. Er komt geen bij op, het blad valt niet op de aarde,” verklaart Van Straaten om toch gangbare kamerplanten te verkopen. “De schade aan het ecosysteem is dus veel minder. Maar het is natuurlijk fijn om planten voor in huis te kunnen kopen waarvan je weet dat er tijdens de teelt geen chemische gewasbeschermings-middelen zijn gebruikt. Bovendien wil Sprinklr graag een wereld waarin veel minder chemische gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt, en daar draagt biologische teelt aan bij.”

Voor meer informatie:
Sprinklr
[email protected]
www.sprinklr.co

Publicatiedatum: