Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aandeel internationale bezoekers: 13%

Natexpo 2021 trekt 15.567 bezoekers

Natexpo 2021 is afgelopen, met uitstekende resultaten die passen bij een uitstekende editie. In het kielzog van een ongekende periode voor het bedrijfsleven en de samenleving konden de spelers van de biologische markt elkaar tijdens deze beurs opnieuw fysiek ontmoeten in de grootste hal van het Paris Nord Villepinte, die speciaal voor dit doel was gereserveerd: Hal 6.

Meer dan 15.500 bezoekers maakten de reis vanuit heel Frankrijk en vanuit vele landen over de hele wereld om in drie dagen tijd de laatste ontwikkelingen in de biologische sector te ontdekken, van 24 tot 26 oktober. De totale beursoppervlakte bedroeg 35.000 m². Er waren 1.200 stands en paviljoenen waar 2.500 exposanten en merken - waaronder veel startende bedrijven - bijeen kwamen.

Klik hier om de Biojournaal-fotoreportage van Natexpo 2021 te bekijken.

Er werden ook meer dan 150 lezingen en workshops georganiseerd om de nieuwe tendensen te ontcijferen van een markt die resoluut inspeelt op de verwachtingen van de consument en die volgens Maison de la Bio tegen 2027 een omzet van 20 miljard euro in Frankrijk zal bereiken (exclusief textiel).

Patricia Berthomier-Massip, CEO van SPAS Organisation, de organisatoren van NATEXPO, merkt op: "Wij zijn er trots op dat wij hebben doorgezet en deze beurs hebben georganiseerd, die de grote reünie markeert van de belanghebbenden van de biologische markt na de Covid-crisis. Wij zijn verheugd over het enthousiasme van de exposanten en de bezoekers die er echt plezier in hadden om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten, uit te wisselen en constructieve banden te smeden. Deze ontmoetingen zijn van essentieel belang om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de consumenten op het gebied van biologische producten, in alle marktsegmenten. Gezelligheid is één van de sleutelwoorden van deze editie die professionals in staat zal stellen hun activiteiten verder te ontwikkelen in een sector met een zeer hoog groeipotentieel. We kijken er nu al naar uit om iedereen terug te zien op onze volgende beurs, in september in Lyon!"

Sterke internationale aantrekkingskracht
Dit jaar waren de internationale professionals goed voor 13% van de opkomst op Natexpo, met meer dan 75 vertegenwoordigde landen. Deze editie bood professionals de kans om een volledig overzicht te krijgen van de biologische markt over de hele wereld en meer te weten te komen over nieuwe distributiekanalen in het buitenland. De exposanten kwamen uit 22 verschillende landen, waaronder België, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Peru, Zwitserland en Griekenland.

Zakelijke ontmoetingen en netwerken
Tijdens de drie beursdagen waren meer dan 2.000 zakelijke ontmoetingen gepland. Om mensen die de reis niet konden maken toch van het evenement te laten genieten, heeft Natexpo Digital dit jaar een nieuwe netwerkoplossing in gebruik genomen om de dialoog tussen professionals te versterken. Naast de lijst van exposanten en de presentatie van innovaties in de New Product Gallery, streamde dit platform ook een 50-tal gesprekken in catch-up mode. Een andere manier om de ervaring van de fysieke show te verlengen.

Volgende bijeenkomst: 18, 19 en 20 september 2022 in Lyon
Na deze beurs van 2021 nodigt Natexpo biologische professionals uit voor zijn volgende editie in het najaar van 2022 in Lyon. Voor het eerst in haar geschiedenis zal de beurs in Lyon in 2022 over drie in plaats van twee dagen worden gehouden.

Klik hier om de fotoreportage van de Nederlandse inbreng op de Natexpo te bekijken.

Voor meer informatie: www.natexpo.com 

Publicatiedatum: