Simon Lévelt verhoogt koffieprijzen door klimaatverandering en hoge transportkosten

Vanaf 1 november heeft Simon Lévelt de koffieprijzen aangepast. Omgerekend per kop koffie stijgt de prijs van een kop koffie gemiddeld met 1,4 cent per kopje. 

Onder andere door klimaatveranderingen stijgen de koffieprijzen. Door de stijging van de prijzen is ook Simon Lévelt genoodzaakt om een prijscorrectie uit te voeren op hun koffies. In een blog legt de keten uit wat de belangrijkste redenen zijn dat consumenten iets meer zullen gaan betalen voor hun koffie.

Weersomstandigheden Brazilië
"De extreme weersextremen in Brazilië hebben een enorme impact op de groei en ontwikkeling van de koffieplant. Dit jaar heeft Brazilië zowel een periode van vorst als extreme droogte doorstaan. Hierdoor ontwikkelt de bloesem van de koffiestruik zich niet goed en groeien er minder koffiebessen. Het resultaat is een lagere oogst en minder beschikbaarheid van arabicakoffie op de wereldmarkt. Omdat Brazilië het grootste koffieproducerende land ter wereld is, drijft een lagere oogst de prijzen op."

Transportkosten
"Het kan je haast niet ontgaan zijn, want het is volop in het nieuws. Het tekort aan zeecontainers en schepen, heeft gevolgen voor de transportkosten. Die zijn maar liefst vertienvoudigd! En laat koffie nu vooral per zeevracht naar Europa worden gevaren."

Grondstoffen
"Naast de hogere prijs van koffiebonen, stijgen ook de prijzen van gas en verpakkingsmaterialen. Deze grondstoffen maken onderdeel uit van het produceren en leveren van jouw favoriete koffie."

Bron: Simon Lévelt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.