Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EerlijkWinkelen overgenomen door Local Birds

Local Birds, hét platform voor lokale en duurzame ondernemers, neemt EerlijkWinkelen over. EerlijkWinkelen heeft in ruim tien jaar tijd een indrukwekkend overzicht opgebouwd van meer dan 2.000 winkels, die producten verkopen die met respect voor mens en milieu zijn gemaakt. En dat in maar liefst 65 steden, van Alkmaar tot Maastricht en van Groningen tot Middelburg. Duurzaamheid is een belangrijke waarde van Local Birds en de eerlijke winkels vinden dan ook een mooi nieuw thuis bij Local Birds.

Julia van der Mede, eigenaresse van WAAR Nijmegen

EerlijkWinkelen: Missie volbracht
Het is bijna onvoorstelbaar, maar tien jaar geleden was het een zoektocht naar een café dat Fairtrade of biologische koffie verkocht. In een grote stad kon je met moeite een eerlijke spijkerbroek vinden. Met haar pionierswerk en zoektocht heeft EerlijkWinkelen een belangrijke bijdrage geleverd aan het vergroten van de vraag naar en het aanbod van duurzame producten. Iedere stad kent nu een of meerdere duurzame winkels en zelfs grote ketens hebben een ruime keus aan eerlijke producten. Karen Kammeraat, oprichter en voorzitter van EerlijkWinkelen: "Ons doel was het duurzame aanbod te vergroten en het grote publiek te laten zien dat duurzame producten mooi, leuk, lekker en betaalbaar zijn. We zijn trots dat we ons doel hebben bereikt en verheugd dat Local Birds met onze Eerlijke winkels nieuwe stappen wil zetten en ze meeneemt in hun eigentijdse missie."

Local Birds: Lokaal is de toekomst
Lokale ondernemers en winkeliers maken de stad. Ze zorgen voor diversiteit en sociale cohesie in de buurt en geven de stad karakter en een eigen gezicht. Tijdens de coronaperiode is deze functie van lokale winkels en horeca extra duidelijk geworden. Local Birds geeft een podium aan deze bijzondere ondernemers en zorgt ervoor dat je makkelijk de leukste duurzame winkels en de gaafste lokale plekken kunt vinden, in jouw stad maar óók in andere steden.

Helene Vogelaar, oprichter en creatief directeur van Local Birds (foto rechts): "Wij zijn super trots dat EerlijkWinkelen ons heeft uitgekozen om het stokje over te nemen. De overname van EerlijkWinkelen is een belangrijke stap voor ons. Met de overname hebben we in een klap een groot landelijk en waardevol bereik. We zullen met heel veel positieve energie de missie van EerlijkWinkelen voortzetten."

EerlijkWinkelen uit de lucht per 1 januari 2022
In het overgangsjaar 2021 bestaan de beide platforms naast elkaar. Stad voor stad wordt in dit jaar overgeheveld van EerlijkWinkelen naar Local Birds. Dit proces is eind 2021 afgerond, waarna EerlijkWinkelen definitief ophoudt te bestaan.

Voor meer informatie: www.localbirds.nl 

Publicatiedatum: