Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robin Peeters in BinnensteBuiten:

"Een uitdaging om te zorgen dat iedereen venkel gaat eten in Nederland"

Culinair expert Alain Caron is voor het tv-programma BinnensteBuiten in het Limburgse Neer op de biologische tuinderij van de familie Peeters. Hij komt voor één van zijn favoriete groenten: de venkel. Dit prachtige gewas is volgens teler Robin een echt 'juffertje'. "Het is ons lastigste gewas om te telen, maar we houden wel van een uitdaging." De familie zweert bij biologische teelt. Ellen: "We teelden eerst gangbaar, maar dan stonden we op de veiling en kreeg je weer niets voor je groenten. Toen zijn we omgeschakeld naar biologisch. We gaan nooit meer terug!" Sinds zoon Robin in de maatschap zit, is het bedrijf flink uitgebreid en hebben moeder Ellen en vader Wim het een stuk drukker. Ellen: "Robin is ambitieus. Wim en ik dachten het wat rustiger aan te gaan doen, maar Robin zet ons echt aan het werk! We zijn wel echt trots op hem." Alain pakt uit en maakt een prachtig gerecht met de venkel.

Klik hier om het fragment terug te kijken.

Bron: KRO NCRV

Publicatiedatum: