"Soms zitten de kippen op de rug van de koeien"

De koeien van biodynamisch melkveehouder Ben van Tilburg in Hornhuizen hebben gezelschap van kippen. "Die kippen zijn hier graag omdat steenmarters en andere predators hier niet durven te komen. Soms zitten de kippen op de rug van de koeien." Dankzij een interview met de BD-melkveehouder krijgen de lezers van het Dagblad van het Noorden de nodige informatie over de biodynamische werkwijze.

Ben geeft ook wat toelichting over de financiële kant. "Ik krijg gemiddeld 53 cent per liter voor mijn melk. Dat is 15 cent meer dan voor gangbare melk en 4 cent meer dan voor biologische melk. Ik verdien daar een heel goede boterham mee. Dat komt ook doordat we ons eigen voer verbouwen en zelf de meeste arbeid verrichten. Mijn 75-jarige vader helpt ook nog mee." Het verbaast de BD-boer ook niet dat het biodynamisch boeren sterk in opmars is.

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: RTV Noord

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.