Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vakbeurs Foodspecialiteiten trekt ruim 5300 bezoekers

Met inachtneming van de coronamaatregelen vonden winkeliers en exposanten elkaar na twee jaar eindelijk weer terug op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Er kon naar hartenlust worden genetwerkt, gezocht worden naar nieuwe producten en inkopen doen voor de belangrijkste periode van het jaar. Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten is een groot internationaal aanbod uit meer dan 20 landen. Het is dan ook een grote inspiratiebron voor kaaswinkels, foodspecialiteitenwinkels, slagers, poeliers, biologische speciaalzaken, slijters, wijnwinkels, (luxere) horeca, cateringbedrijven, ambulante handel, inkopers, zelfstandige supermarkten, producenten, importeurs en kookwinkels. Ruim 5300 bezoekers bezochten de afgelopen dagen de vakbeurs.

Biojournaal maakte een fotoreportage van de bio-exposanten op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. 

Direct bij de entree van hal 1 werden de nieuwe producten, diensten en concepten van 2021 gepresenteerd in de Noviteitenstand. Deze noviteiten deden mee met de wedstrijd 'Beste Noviteit 2021'. Een deskundige vakjury, onder leiding van voormalig culinair journalist Felix Wilbrink, heeft de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria en maakte op maandagavond 27 september de winnaars bekend:

  • Beste Noviteit 2021: Zeeuwsche Zoute
  • Best Kaasnoviteit 2021: Uut Hooi van De Groot-Verburg
  • Godfather Award 2021: Pastasaus van verse Venkelworst BIO van Brandt & Levie

Het juryteam was verder samengesteld uit de bekende culinaire journalist Puck Kerkhoven en voormalig foodspecialist Henri Stoffelsen.

Naast de noviteiten werden er ook kerstpakketten gepresenteerd die gemaakt zijn door ondernemers met een foodspecialiteitenwinkel. Zij strijden om de titel 'Mooiste kerstpakket 2021'. De winnaar wordt vandaag verrast in de winkel door Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland.

Ook konden de bezoekers weer deelnemen aan de kaaskeuringen van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC), samen met ruim 500 deelnemers uit de kaasindustrie en (detail)handel. De prijsuitreiking vindt plaats op 7 oktober 2021 in Hart van Holland te Nijkerk. Voor meer informatie zie www.nnkc.nl

Save the date
De Vakbeurs Foodspecialiteiten 2022 zal gehouden worden op maandag 26 september en dinsdag 27 september van 13:00 tot 22:00 uur. 

Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Voor meer informatie: www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl 

Publicatiedatum: