Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

26 en 27 oktober

Digitale handelsmissie naar Polen in teken van biologisch

De nieuwe Green Deal-strategie van de EU, die tot doel heeft het areaal biologische landbouw in de EU te vergroten tot 25% van de landbouwgrond in 2030, is een enorme stimulans voor de biologische sector. In Polen, met het huidige aandeel van 3,5% biologische landbouwgrond, betekent het bereiken van de 10% in 2030 een verdrievoudiging van de huidige situatie.

Aan de andere kant is Polen met 38 miljoen inwoners een grote markt en met de toenemende kennis van en vraag naar voedsel van goede kwaliteit, groeit de verkoop van biologische producten in Polen gestaag. Naast winkelketens die zich uitsluitend richten op biologisch gecertificeerde producten, worden ook de schappen van gewone winkelketens gevuld met producten die voorzien zijn van het groene EU-blaadje. Ook bottom-up initiatieven zoals bio-beurzen komen steeds vaker voor en met het goed ontwikkelde leveringssysteem in Polen zijn ook omni-channel oplossingen erg populair in deze sector.

De Ambassade in Warschau heeft samen met de Poolse Kamer voor Biologische Voeding een rapport opgesteld over de Poolse biologische productie en de huidige markt voor biologische producten in Polen. Dat rapport is hier te lezen.

Digitale handelsmissie
De ambassade van Nederland in Polen organiseert op 26 en 27 oktober een digitale handelsmissie biologische producten Polen. Deelnemers leren meer over de Poolse markt, krijgt een virtuele rondleiding door de retail en er is online matchmaking. Deelname aan het webinar is gratis.

Nederlandse bedrijven die producten klaar hebben om op de markt te brengen en willen deelnemen aan de matchmaking kunnen zich inschrijven op WAR-LNV@minbuza.nl

Bron: Agroberichten Buitenland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven