BD-Totaal voegt Jersey rundvlees toe aan assortiment

BD-Totaal heeft een Jersey rundvleespakket van Boerderij Eyckenstein aan het assortiment toegevoegd. Het pakket bestaat onder meer uit gehakt, hamburgers, riblappen en biefstuk. Het totaalgewicht van het pakket is ongeveer 2,5 kg. 

Boerderij Eyckenstein is gevestigd in Maartensdijk, slechts 22 km bij BD-Totaal vandaan. Op deze boerderij worden Jersey stiertjes grootgebracht. En dat is bijzonder, want Jersey stiertjes zijn bij hun geboorte zo klein dat de reguliere handel geen interesse in ze heeft. Daarom worden de Jersey stiertjes meestal meteen na hun geboorte afgemaakt. Jacob Beeker brengt deze stiertjes op boerderij Eyckenstein echter wél groot. Uiteindelijk voor het vlees, maar pas na een echt en gezond leven.

Boerderij Eyckenstein is gelegen op de hoge zandgrond van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een gemengd landbouwbedrijf met ongeveer 80 hectare natuurweilanden en 40 hectare natuurakkers. Het is uniek dat de boerderij hiermee volledig zelfvoorzienend is in het ruwvoer (vers gras en hooi) en het krachtvoer (gemalen granen). Ook het stro voor in de stal komt van eigen akker. De vaste stromest uit de stal wordt in het voorjaar op het land gebracht. Hiermee is de kringloop gesloten.

De Jersey koe is een kleine lichtbruine melkkoe, oorspronkelijk afkomstig van het Kanaaleiland Jersey. Het vlees van de Jersey koe is gemarmerd en heeft een uitgesproken smaak. De eerste maanden krijgen de stiertjes melk bij een pleegmoeder en daarna zijn ze zoveel mogelijk buiten. Ze eten vooral gras, aangevuld met biologische kruiden en granen van de eigen akkers van Eyckenstein. Er worden geen antibiotica, bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt.

Omdat het Jersey rundvlees langzaam gegroeid en gras-gevoerd is, is het dieprood van kleur, vol van smaak en bevat het gezondere (omega 3-) vetzuren.

Bron: BD-Totaal


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.