Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Organic Produce Summite overtreft verwachtingen

Vorige week woensdag en donderdag vond in de Californische stad Monterey de Organic Produce Summit (OPS) in fysieke vorm plaats. Vorig jaar werd de vakbeurs geannuleerd wegens Covid-19 en lange tijd was het onduidelijk of het evenement dit jaar wel door kon gaan. Gezien de vele onzekerheden was de organisatie opgelucht en dankbaar weer een fysieke bijeenkomst te kunnen organiseren. 

De vakbeurs vond plaats bij het Regency Hotel in Monetery, dat vanwege haar ruime opzet de mogelijkheid bood om de afstandsregels na te leven. Educatieve sessies konden binnen worden bijgewoond of buiten worden gevolgd. De lunch werd buiten geserveerd en de vakbeurs werd gehouden in een grote tent, die volop ruimte en optimale ventilatie bood. Exposanten met een stand vlak bij de ingang klaagden zelfs over een beetje teveel frisse lucht. 

De OPS werd op woensdag 15 september afgetrapt met de Buyer Field Tours en een openingsreceptie later op de dag. De ochtend van de tweede beursdag stond in het teken van educatieve sessies over de ontwikkeling van controlled-environment landbouw en de verschuiving naar e-commerce, evenals keynote-presentaties over de manier waarop nieuwe voeding de levensmiddelensector verstoort en hoe te navigeren door een competitief, consumentgericht landschap.  

Vakbeurs
Het meest dynamische onderdeel van het evenement was ongetwijfeld de vakbeurs die op donderdagmiddag werd gehouden. Meer dan 150 bedrijven waren hier vertegenwoordigd en de expositieruimte was dan ook uitverkocht. Gezien de huidige toestand in de wereld had de organisatie het aantal bezoekers tot 1.200  beperkt maar er waren veel meer belangstellenden. De exposanten waren blij met de opkomst. Vrijwel alle standhouders waren het erover eens dat de vakbeurs hun verwachtingen had overtroffen. Het aantal kopers dat aanwezig was, mag dan iets lager zijn geweest dan voorgaande jaren maar het leek alsof het er meer waren.

Het was een drukke, levendige middag en mensen waren blij elkaar weer eens persoonlijk te kunnen ontmoeten. Veel van de aanwezigen gaven aan dat ze na lange tijd het gevoel hadden dat alles weer normaal was. Aanwezigen gaven aan dat zij zich prettig voelden tijdens hun bezoek aan de vakbeurs vanwege de goede luchtdoorstroming en ruimte tussen de verschillende stands.

De tent waarin de vakbeurs werd gehouden.

Ruimte tussen de stands

De organisatie van OPS heeft er alles aan gedaan om een voor alle aanwezigen zo veilig mogelijk evenement te organiseren.

Benieuwd naar wie er allemaal aanwezig waren op de vakbeurs? Klik hier voor de fotoreportage.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven