'Eindelijk weer een beetje terug naar normaal"

Fotoreportage Organic Produce Summit

Vorige week werd de Organic Produce Summit fysiek gehouden in het Hyatt Regency Hotel in Monterey, Californië. Van oudsher wordt het tweedaagse evenement afgesloten met een vakbeurs. Evenals voorgaande jaren was de vakbeurs ook dit jaar weer uitverkocht. Meer dan 150 bedrijven waren aanwezig met een stand. Het aantal bezoekers was beperkt tot 1.200, hoewel vele anderen het evenement ook graag hadden willen bezoeken. 

Voor sommigen was het voor het eerst in 18 maanden dat zij een vakbeurs bijwoonden. Anderen hadden dit jaar al deelgenomen aan regionale beurzen in de Verenigde Staten. Over één ding waren ze het allemaal eens en dat was dat ze blij waren elkaar weer eens in levenden lijve te ontmoeten. "Het is onze eerste vakbeurs sinds de uitbraak van de pandemie," vertelde Patrick Cortes van Mission Produce. "Ik hoop dat dit de eerste van nog veel meer bijeenkomsten voor de sector zal zijn." Michael Dupuis van Divine Flavor was ook blij terug te zijn. "Wij promoten bio en sponsoren OPS al vanaf het begin. Dit is een evenement waar we absoluut deel van uit willen maken," zei hij. 


Klik hier voor een fotoverslag van de vakbeurs. 

De exposanten waren aangenaam verrast door het aantal bezoekers dat op de vakbeurs afkwam. Het aantal (potentiële) kopers was misschien wat kleiner dan andere jaren, omdat sommige retailers hun personeel nog niet toestaan om dit soort evenementen bij te wonen. Desondanks waren de standhouders zeer tevreden over de opkomst van kopers, die hoger was dan verwacht. Christina Ward van Sunkist complimenteerde de organisatie. "De opzet is geweldig en de opkomst fantastisch," zei ze. "Het is goed om weer terug te zijn op een vakbeurs." De aanwezige bezoekers lieten weten zich erg comfortabel te voelen dankzij de goede ventilatie en open ruimtes tussen de stands. 

Hoewel er wel wat nieuwe producten en verpakkingen werden gepresenteerd, lag de nadruk tijdens deze editie vooral op het elkaar weer persoonlijk ontmoeten en bijpraten. Achter de schermen hebben veel bedrijven hard gewerkt aan re-brands en nieuwe producten die zij op de PMA Fresh Summit zouden presenteren. Nu PMA de Fresh Summit in oktober heeft geannuleerd, zal de sector andere creatieve manieren moeten vinden om hun nieuwe producten de komende weken onder de aandacht te brengen. Vanwege de afgelasting van de PMA Fresh Summit is het onduidelijk wanneer de Noord-Amerikaanse AGF-sector elkaar weer in levenden lijve zal ontmoeten.

De Organic Produce Summit wordt traditiegetrouw in juli gehouden maar werd dit jaar naar september verplaatst vanwege Covid-19. In 2022 zal het evenement echter weer medio juli plaatsvinden. 


Klik hier om te zien wie er allemaal aanwezig waren op de vakbeurs. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven