30 september van start

Cursus Natuurlijke middelen in de veehouderij voor dierenartsen

Om kruiden en natuurlijke middelen te kunnen inzetten voor het gezond houden van vee is het goed om achtergronden te kennen, te weten wat er praktisch allemaal mogelijk is en wat wel en niet is toegestaan.

Er is grote behoefte aan objectieve achtergrondinformatie en praktijkervaring betreffende het gebruik van natuurlijke middelen in de veehouderij, gezien de veelheid aan middelen op de Nederlandse markt en de drang tot antibioticareductie. De cursus Natuurlijke middelen in de veehouderij voor dierenartsen geeft een goed onderbouwde mogelijkheid tot het verantwoord adviseren en toepassen van natuurlijke, duurzame middelen voor betere diergezondheid en dierwelzijn.

In deze cursus bestaande uit twee modules (module 1: twee dagdelen digitaal en module 2: een fysieke bijeenkomst gericht op de melkveehouderij), doen cursisten kennis op over de inzet van natuurlijke, duurzame middelen in de veehouderij. Onder natuurlijke, duurzame middelen vallen kruiden(preparaten), organische zuren, pre- en probiotica, kleimineralen, honing en andere producten. 

Deze cursus geeft algemene achtergrondinformatie over natuurlijke middelen die ingezet kunnen worden in de veehouderij. Ook worden verschillende kennissystemen waarbinnen kruiden en andere natuurlijke middelen worden gebruikt behandeld. De cursisten leren verschillende middelen te analyseren wat betreft etikettering, claims, onderbouwing en werking. Om goed onderscheid te kunnen maken tussen onderbouwde middelen en middelen die veel claimen, maar weinig basis hebben. Tevens wordt ingegaan op de geldende wet- en regelgeving voor de verschillende toepassingsmogelijkheden. Voor voorkomende gezondheidsproblemen wordt gezocht naar natuurlijke oplossingen op basis van bestaande kennis en bijgeleverde literatuur. 

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Platform Natuurlijke Veehouderij


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven