Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Macron wil gebruik gewasbeschermingsmiddelen versneld afbouwen tijdens Frans EU-voorzitterschap

Tijdens zijn toespraak op het IUCN World Conservation Congress van vorige week in Marseille kondigde de president van Frankrijk, Emmanuel Macron, aan om tijdens het Franse EU-voorzitterschap (van 1 januari tot en met 30 juni 2022) "een krachtig initiatief te ondernemen voor de afbouw van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen".

Ook op Twitter herhaalde hij dezelfde boodschap: "In 2022 zal het Franse EU-voorzitterschap een initiatief nemen voor de versnelde afbouw van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen om onze bodems en onze land- en tuinbouwactiviteiten te beschermen. Daarbij zullen we alle steun verlenen aan onze telers."

Onmiddellijk volgden er enkele reacties op deze tweet: veel telers bleken niet akkoord. Ze stelden de haalbaarheid van het voorstel in vraag: wat moeten ze dan doen wanneer hun gewassen geteisterd worden door een plaag? Sommigen stelden dat deze maatregel vooral de import ten goede zal komen en gaven aan dat het te simpel is om zomaar alle schuld bij de gewasbeschermingsmiddelen te leggen... Er waren ook tweets waarin Macron aangespoord werd zich meer toe te leggen op regeren en minder op tweeten. Anderen lieten al weten niet meer op hem te zullen stemmen.

De dag na de tweet van de president liet ook de Franse minister van Landbouw, Julien Denormandie, van zich horen op Twitter. Dit keer om de gemoederen te bedaren. De minister zei dat het Franse standpunt geenszins was veranderd en dat er geen verbod zou komen op gewasbeschermingsmiddelen als er geen alternatief voorhanden is.

Bron: agrodigital.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven