Tijdelijke oogstcamping in plaats van festival

Alle festivals zijn afgelast. Daarom organiseert De Seizoensarbeiders een alternatief: De Oogstcamping. Werken bij de boer en een programma over het voedselsysteem met een heus Oogstfeest om de week feestelijk af te sluiten. Het initiatief ‘De Seizoenarbeiders’ koppelt tijdelijk werkloze mensen aan boeren met een arbeidstekort. 

Oogst-camping in Flevoland
Vooral in Flevoland is de vraag naar arbeid groot. Er zijn veel handen nodig tijdens de vooral biologische oogst. De akkers zijn echter niet goed bereikbaar vanuit Amsterdam en andere steden. Om meer jongeren de mogelijkheid te bieden bij Flevolandse boeren te werken openen de initiatiefnemers vanaf 12 september een tijdelijke oogst-camping. 

Tijdelijke seizoenarbeiders uit heel Nederland komen naar Lelystad om bij een speciaal opgerichte camping te verblijven voor een werkvakantie. Vijf dagen appels, pompoenen en bloemkolen oogsten, en in de avonden en weekenden goed en lokaal eten, leren over de Nederlandse landbouw en muziek. Elke dag wordt er door een chefkok gekookt met de producten die zijn geoogst en er worden rondleidingen bij boeren in de buurt georganiseerd. Op de zaterdagen is er een boerenmarkt en op de vrijdagen wordt de VrijMiBo omgetoverd naar een heus oogstfeest voor seizoenarbeiders en boeren. 

De oogst-camping wordt gerealiseerd door De Seizoenarbeiders en Slow Food Youth Network (SFYN) in samenwerking met Flevo Campus, Zonnegoed, Triodos Foundation en Nijk Agro. Met een week werken verdienen de nieuwe seizoenarbeiders € 300,00 euro en krijgen ze op de camping elke dag een programma, ontbijt, lunch en avondeten.

Over De Seizoenarbeiders
Een belangrijk doel van De Seizoenarbeiders is het versterken van de verbinding tussen stad en platteland. Door boer en burger door middel van werk samen te brengen creëren de initiatiefnemers een context voor meer wederzijdse betrokkenheid en begrip. Daarnaast willen ze door middel van verhaal en beeld een breed publiek inzicht geven in wat er nodig is om onze landbouw en voedselvoorziening draaiende te houden, met speciale aandacht voor de rol van seizoenarbeiders. Tenslotte kan het succes van dit initiatief mogelijkheden bieden om op lange termijn werkgelegenheid in de landbouwsector voor Nederlandse jongeren makkelijker te realiseren. 

Voor meer informatie:
De Seizoensarbeiders
info@deseizoensarbeiders.nl
www.deseizoenarbeiders.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.