Openstelling subsidieregeling Samenwerking voor Innovatie Zeeland verlengd

Biologisch boer Emiel van de Vijver nam deel aan de subsidieregeling Samenwerking voor Innovatie Zeeland. In een video vertelt hij hoe hij op zoek ging naar een manier om de bodem in topconditie te brengen, zodat de planten een goede weerstand hebben tegen ziekten en plagen. Dat kreeg hij voor elkaar dankzij een POP3-subsidie.

Nieuwe openstelling
De openstelling Subsidieregeling Samenwerking voor Innovatie Zeeland 2021 duurt van 28 juni tot en met 1 november (de openstelling is verlengd van 1 oktober naar 1 november). Deze openstelling is bedoeld voor projectmatige samenwerkingsverbanden in de agrarische sector, gericht op uitvoering van een innovatief project.

Deze regeling is voor samenwerkingsverbanden (waarbij minstens één agrarisch bedrijf betrokken is) die gezamenlijk een innovatief projectplan willen opzetten en/of uitvoeren dat gericht is op de transitie naar een duurzamere landbouw.

Thema
De activiteiten dienen te zijn gericht op het praktijkrijp maken van kennis en het realiseren van een transitie naar een meer volhoudbare landbouw en/of het bevorderen van de biodiversiteit in het agrarisch gebied. Daarnaast zijn nog een aantal andere thema's van belang, die vermeld zijn in het openstellingsbesluit. Behalve de aard van het project of de activiteiten waarvoor subsidie wordt aangevraagd, zijn nog andere voorwaarden van toepassing. Deze zijn vermeld in het openstellingsbesluit. 

Vergoeding
Het subsidieplafond is € 1 mln. Dat bedrag is volledig afkomstig uit middelen van het ELFPO. De ELFPO-middelen moeten met eenzelfde bedrag aan nationale overheidsmiddelen aangevuld worden. De aanvrager is zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van de benodigde cofinanciering bij een gemeente, het Rijk, het Waterschap of de Provincie (of een combinatie).

Klik hier voor meer informatie en een terugblik van een informatiesessie op 14 juni.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven