Bloemenpluktuin Heel-fijn alweer voor het vierde jaar bij tuinderij De Kromme Lepel

"Een steeds groter feest"

Voor het vierde jaar op rij kunnen bloemenliefhebbers deze zomer terecht bij bloemenpluktuin Heel-fijn bij tuinderij De Kromme Lepel in Lepelstraat. "Toen Peet en Elza de Krom van BD-tuinderij De Kromme Lepel 5 jaar geleden aanboden dat ik bij hen op de tuinderij mijn wens in vervulling kon laten gaan om op een biologisch-dynamische manier bloemen te telen heb ik die kans met beide handen aangepakt", vertelt Marga Brusselers van Bloemenpluktuin Heel-fijn.

Links is Peet in de groente bezig en Marga daarnaast in de bloemen. 

Marga heeft een achtergrond als natuurvoedingskundige en coach gericht op bewustwording. "Daardoor was ik weliswaar nauw verbonden met de BD-landbouw, maar van bloemen wist ik niets. Maar niets wordt vanzelf meer als je gewoon begint. En van dat eerste jaar heb ik bijzonder veel geleerd waardoor het de jaren erna een steeds groter feest werd om al die bloemen voor te zaaien, uit te planten en te verzorgen."

Marga tussen de bloemenpracht

Ook dit jaar is er vanaf maart 3 keer voorgezaaid, steeds met 50 verschillende soorten bloemen. "Naast een paar meerjarigen en de vele dahlia's die steeds weer mee verhuizen naar het nieuwe kavel komen we uit op zo'n 55 verschillende soorten. Die bloemen worden steeds met een maand ertussen uitgeplant waardoor het plukseizoen van juli tot oktober kan duren."Ieder jaar start de pluktuin op een nieuw stukje grond omdat de bloemen mee bewegen met de teeltwisselingen van de tuinderij. "Jaarlijks wordt er weer wat aangepast en deze keer heeft dat bijzonder goed uitgepakt. De pluktuin bevindt zich nu op het meest rustige stukje van de tuinderij. Door het maaien van het onkruid op de paden tussen de bedden is er een mooi klimaat ontstaan en een vriendelijke uitstraling. De indeling is overzichtelijk en de bloemenpracht is weelderig dankzij het groeizame weer van deze zomer. Met de hulp van een aantal 'vrijwillige handen' hebben we de pluktuin met een grootte van ongeveer 2000 m2 goed bij kunnen houden."

De bloemenpluktuin is voor publiek toegankelijk van dinsdag tot en met zaterdag van 9.00-17.00 uur en helemaal ingericht op zelfpluk. Water, scharen, bindtouw, tafels en een brievenbuskassa maakt dat er volledig op basis van goed vertrouwen geplukt kan worden. "Van de zitjes die verdeeld over het veld geplaatst zijn wordt dankbaar gebruik gemaakt. Volgens Peet is het niet alleen een bloementuin maar is het voeding voor de ziel!"

Voor meer informatie:
Marga Brusselers
Bloemenpluktuin Heel-fijn & BD-Tuinderij De Kromme Lepel
Laageinde 20
4614 PW Bergen op Zoom (Lepelstraat)
marga@heel-fijn.nl 
www.heel-fijn.nl  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven