Eigenaresse van natuurvoedingswinkel bundelt vrolijke verhalen in boek

Tholen - Vanaf 2003 schreef Maike Dassen, eigenaresse van Natuurvoedingswinkel An-Dijvie, regelmatig vrolijke columns die ze plaatste in krantjes en op Facebook. Nu is er een boek waarin haar favoriete verhalen zijn gebundeld.

"In de winkel lees ik weleens een column voor en dan hoor ik regelmatig 'daar moet je een boek van maken'. Ik zei dan: ja dat doe ik nog wel een keer. Nu is het zover. Het was heel leuk om alles weer opnieuw te lezen", zegt Maike.

Regen
De bundel kreeg de titel Goeie Grutten en bevat verhalen die ze vanaf 2003 schreef. "Tussen 2006 en 2013 heb ik niet geschreven, maar toen het in 2013 een periode heel lang regende schreef ik een verhaaltje over de regen. Helaas heb ik dat verhaaltje niet meer. Daarna ben ik weer iedere maand gaan schrijven."

In haar verhalen filosofeert Maike en speelt ze met taal. Dat wordt gewaardeerd door de lezers. "Vanmorgen was hier een oude vrouw, ze is aan huis gekluisterd, die zei dat het boek vrolijkheid in het leven brengt."

Reserveren
Er zijn 100 exemplaren van het boek in eigen beheer uitgegeven. Daarvan waren er dinsdag nog tachtig over. "Het wordt heel goed ontvangen. Iemand uit Berlijn vroeg of ik een exemplaar kon reserveren, want die had vroeger hier in de straat gewoond. Verder heb ik een exemplaar opgestuurd naar de Koninklijke Bibliotheek. Daar verzamelen ze publicaties die in eigen beheer zijn uitgegeven."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven