Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vergelijkingsonderzoek gestart naar dierenwelzijn in de supermarkten

Stichting Questionmark startte gisteren met een landelijk vergelijkingsonderzoek naar dierenwelzijn in de supermarkten. Het onderzoek “Superlijst Dierenwelzijn” onderzoekt in hoeverre supermarkten hun verantwoordelijkheid nemen om dierenleed in het voedselsysteem te verminderen.

De resultaten van het onderzoek leiden tot een publieke ranglijst van supermarkten. Questionmark werkt voor dit onderzoek samen met World Animal Protection. De resultaten worden in december 2021 gepubliceerd. De supermarkten die meegenomen worden in Superlijst Dierenwelzijn zijn: Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi, Plus, Dirk, Coop en Ekoplaza.

Charlotte Linnebank, directeur Questionmark: “Supermarkten kunnen met hun inkoopeisen boeren en slachters vooruit helpen door alleen nog vlees, zuivel en eieren te verkopen met stevige eisen voor dierenwelzijn. Daarnaast kunnen supermarkten ervoor kiezen hun klanten niet te stimuleren in de gewoonte om goedkoop vlees te eten, door alleen nog vlees met een keurmerk voor dierenwelzijn in de aanbieding te doen en niet meer te stunten met goedkope kiloknallers. Dat is geen betutteling. Uit onderzoek weten we dat de meerderheid van de consumenten wil dat dieren goed behandeld worden. Met Superlijst helpen wij supermarkten deze kansen te grijpen.”

Voor meer informatie: www.thequestionmark.org/superlijst

Publicatiedatum: