Vergelijkingsonderzoek gestart naar dierenwelzijn in de supermarkten

Stichting Questionmark startte gisteren met een landelijk vergelijkingsonderzoek naar dierenwelzijn in de supermarkten. Het onderzoek “Superlijst Dierenwelzijn” onderzoekt in hoeverre supermarkten hun verantwoordelijkheid nemen om dierenleed in het voedselsysteem te verminderen.

De resultaten van het onderzoek leiden tot een publieke ranglijst van supermarkten. Questionmark werkt voor dit onderzoek samen met World Animal Protection. De resultaten worden in december 2021 gepubliceerd. De supermarkten die meegenomen worden in Superlijst Dierenwelzijn zijn: Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi, Plus, Dirk, Coop en Ekoplaza.

Charlotte Linnebank, directeur Questionmark: “Supermarkten kunnen met hun inkoopeisen boeren en slachters vooruit helpen door alleen nog vlees, zuivel en eieren te verkopen met stevige eisen voor dierenwelzijn. Daarnaast kunnen supermarkten ervoor kiezen hun klanten niet te stimuleren in de gewoonte om goedkoop vlees te eten, door alleen nog vlees met een keurmerk voor dierenwelzijn in de aanbieding te doen en niet meer te stunten met goedkope kiloknallers. Dat is geen betutteling. Uit onderzoek weten we dat de meerderheid van de consumenten wil dat dieren goed behandeld worden. Met Superlijst helpen wij supermarkten deze kansen te grijpen.”

Voor meer informatie: www.thequestionmark.org/superlijst


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven