Skal houdt actief toezicht op naleving certificatieplicht verkooppunten

Sinds enkele weken bezoeken de inspecteurs van Skal verkooppunten om te onderzoeken of zij certificatieplichtig zijn. De Skal-inspecteurs bezoeken winkelgebieden en inventariseren welke biologische producten er worden verkocht. Wanneer blijkt dat een verkooppunt certificatieplichtig is, wordt de winkelier hierover geïnformeerd. Ook winkels die onder een winkelketen vallen worden bezocht.

De winkelbezoeken vinden onaangekondigd plaats. De Skal-inspecteur maakt zich tijdens de controle kenbaar en geeft uitleg over de certificatieplicht.

Certificatieplicht voor verkooppunten
Vanaf 2021 geeft Skal invulling aan de certificatieplicht voor verkooppunten van biologische producten zoals beschreven in de Europese regelgeving.

Waar agrarische bedrijven, verwerkende bedrijven en de logistieke partijen in de biologische keten al aan een dergelijke verplichting moesten voldoen, geldt deze nu ook voor verkooppunten die handelingen met biologische producten uitvoeren: snijden en verpakken, afbakken, combineren van losse producten (bijv. noten) en onverpakte verkoop.

Daarom krijgen nu ook supermarkten, speciaalzaken en marktkramen die dergelijke handelingen verrichten meer controle van Skal. Dit draagt volgens Skal bij aan een betrouwbaar biologisch product van producent tot consument.

Om te weten of een verkooppunt certificatieplichtig is, is er de certificatiechecker.

Voor meer informatie: www.skal.nl/certificeren/verkooppunt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven