Zorgen over positieve beoordeling van glyfosaat

De Parkinson Vereniging vindt het zorgelijk dat Nederland een positief advies heeft gegeven over het bestrijdingsmiddel glyfosaat aan het Europees voedselagentschap EFSA. EFSA heeft een belangrijke rol in de toelating van het middel  in Europa. De Parkinson Vereniging maakt zich zorgen omdat volgens hen duidelijk wetenschappelijk is aangetoond dat glyfosaat de ziekte van Parkinson kan veroorzaken.

De veel gebruikte onkruidverdelger glyfosaat is al jaren omstreden. Op dit moment is het gebruik ervan in Nederland toegestaan. In december 2022 volgt er een nieuwe beoordeling van de stof op de Europese markt. Als die positief uitpakt, wordt de toelating van glyfosaat in de EU met tien jaar verlengd. Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen (Ctgb) heeft namens Nederland een positief advies gegeven aan Europa omdat 'glyfosaat voldoet aan de goedkeuringscriteria'.

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Zembla


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.