Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ACM keurt overname DEEN door Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt goed

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de verkoop van DEEN goedgekeurd. Van de 80 DEEN-winkels gaan 38 filialen naar Albert Heijn, 23 naar Vomar Voordeelmarkt en 19 naar DekaMarkt. Albert Heijn neemt ook het distributiecentrum in Hoorn en de bloemencentrale over. DekaMarkt neemt het distributiecentrum in Beverwijk en de warme keuken in Hoorn over. De vier partijen kunnen de transactie nu verder samen afronden, meldt Albert Heijn in een persbericht.

Samen met DEEN, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt werkt Albert Heijn de details van de transactie verder uit waarna deze de komende maanden formeel kan worden afgerond. De ombouw van de betreffende DEEN-winkels start daarna. 

Marit van Egmond, algemeen directeur Albert Heijn: "Ik ben blij dat de ACM vandaag haar goedkeuring aan de transactie heeft verleend. Dit is een belangrijke stap in het proces om de transactie verder af te ronden. Met de overname van 38 DEEN-winkels, het distributiecentrum in Hoorn en de bloemencentrale geeft Albert Heijn verder invulling aan de ambitie er altijd en overal te zijn voor klanten. De afgelopen periode heb ik een groot aantal winkels van DEEN bezocht. Stuk voor stuk prachtige winkels met bevlogen medewerkers. Ik was ook onder de indruk van de bloemencentrale, die straks voor een mooie aanvulling op ons huidige aanbod zorgt. Ik kijk ernaar uit al onze nieuwe collega's en klanten een warm welkom bij Albert Heijn te geven." 

Leendert van Eck, algemeen directeur DEEN supermarkten: "Met de toestemming van de ACM is weer een mijlpaal bereikt. Alle voorbereidingen voor de transitie van de DEEN winkels verlopen voorspoedig en in goed overleg. Ik ben ervan overtuigd dat wij onze klanten en medewerkers straks in goede handen achterlaten." 

Aart van Haren, algemeen directeur Vomar Voordeelmarkt: "Door de goedkeuring van de ACM van vandaag kunnen we nu met alle betrokken partijen verder werken aan afronding van de transactie. De 23 DEEN winkels die door Vomar worden overgenomen zullen zorgen voor een forse versterking van onze positie binnen het bestaande marktgebied. We zijn vol vertrouwen om het succes van deze winkels later dit jaar samen met onze enthousiaste en kundige nieuwe collega's verder uit te bouwen." 

Dirk Kat, directeur DekaMarkt: "De goedkeuring van de ACM is een belangrijk moment in de  overname van de 19 Deen filialen. Door deze 19 extra filialen groeit DekaMarkt naar 100 winkels en zal de slagkracht van de formule nog groter worden. We zien er enorm naar uit om samen met onze nieuwe collega's op nog meer plekken klanten met onze formule te kunnen verrassen." 

Bron: Albert Heijn

Publicatiedatum: