Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Klanten in heel Oostenrijk kunnen bij SPAR Demeter-producten kopen

SPAR en Demeter gaan partnerschap aan

SPAR zet de gecontroleerde biodynamische landbouw in de schijnwerpers en gaat een partnerschap met de Demeter-vereniging aan. Klanten kunnen zo in heel Oostenrijk bij SPAR producten uit Demeter-landbouw kopen. Er zijn reeds tot wel 200 Demeter-producten bij SPAR, EUROSPAR en INTERSPAR verkrijgbaar.

Hier is een video te vinden over het partnerschap van SPAR en Demeter.


Demeter-voorzitter Andreas Höritzauer verwelkomt het nieuwe partnerschap met SPAR en is blij dat Demeter en SPAR per direct een gemeenschappelijk weg ter behoud van de biodiversiteit inslaan. (Foto: © SPAR/Johannes Brunnbauer)

Een bedrijfsvoering ten behoeve van de circulaire economie is het centrale onderwerp van de biodynamische landbouw. Naast een veelzijdige vruchtopvolging en doelgerichte locatiegebaseerde teelt zijn vooral herkauwers essentieel voor deze gesloten kringloop: zij leveren gecombineerd met planten en mineralen waardevolle organische bemesting voor een vruchtbare grond. De biodynamische landbouw verzorgt daarmee een bewuste en respectvolle omgang met ons milieu en is een belangrijke partner voor het behoud van de biodiversiteit.

"Het partnerschap met Demeter is belangrijk voor ons omdat we beiden een gemeenschappelijk doel naleven: het behoud van de biodiversiteit. Demeter leeft biodiversiteit en zorgt met haar focus op de ontwikkeling van planten, dieren en mensen ook voor de bonte veelzijdigheid van onze levensmiddelen", zegt SPAR-directeur Markus Kaser over de beweegredenen voor de samenwerking, en benadrukt daarmee het belang van het initiatief 'Gemeinsam die Vielfalt retten' (Gemeenschappelijk de biodiversiteit redden).

Circa 200 producten uit biodynamische landbouw bij SPAR
Grauburgunder wijn, granaatappelsap, meel, havervlokken, pap of ook de nieuwe SPAR Natur*pur Bio-Baby griesmeelpap: er liggen reeds circa 200 producten uit biodynamische landbouw in de schappen van SPAR, EUROSPAR en INTERSPAR. "Ook wij als verkoper van deze Demeter-producten zien ons als deel van deze Demeter-familie en leven de Demeter-gedachte samen met onze medewerkers in al onze filialen bij SPAR in Oostenrijk“, aldus Markus Kaser.

Biodynamische landbouw in opmars
In 1924 opgericht, is Demeter één van de oudste organisaties voor biologische landbouw. Door de wereldwijd gelijke standaard en bijzonder strenge richtlijnen staat Demeter voor de hoogste kwaliteit in de landbouw en in de verwerking. De basisfilosofie is de ontwikkeling van de grond, de planten, de dieren en de mensen te bevorderen en zo weinig mogelijk in te grijpen in de loop van de natuur. Dankzij locatiegebaseerde teelt die afhankelijk is van de grondomstandigheden, de beste bewaring en de meest zorgvuldige oogst en verwerking merkt men ook aan de producten dat deze van de hoogste kwaliteit zijn. Inmiddels werken in Oostenrijk 270 landbouwbedrijven volgens de Demeter-richtlijnen.

De samenwerking met SPAR is een nieuwe, toekomstgerichte stap van de vereniging: "Ik vind het spannend en mooi dat SPAR zich hierbij betrekt en haar bereidheid getoond heeft om het associatieve werken vooruit te helpen. Daarbij gaat het niet om winstmaximalisatie voor enkelen, maar om broederschap binnen de gehele economie in het belang van alle mensen. Het gaat ons erom te kijken naar de behoeftes van iedereen en gemeenschappelijk toekomstbestendige oplossingen te vinden voor hoe men de wereld verder ontwikkelen kan“, aldus Demeter-voorzitter Andreas Höritzauer over het nieuwe partnerschap met SPAR.

Voor meer informatie:
Spar Österreichische Warenhandels-AG
Lebensmittelhandel
Europastraße 3
5015 Salzburg, Österreich
+43 800 / 22 11 20 
office@spar.at 
www.spar.at 

Publicatiedatum: