Carrefour zet zich in om de ontwikkeling van de biologische Franse amandelsector te ondersteunen

In Frankrijk wordt jaarlijks meer dan 40.000 ton aan amandelen gegeten, waarvan 98% geïmporteerd. Carrefour, dat zich inzet voor de bevordering van de Franse en lokale amandelteelt, is daarom een partnerschap aangegaan met coöperatie La Melba, bestaande uit amandeltelers uit de Pyrénées Orientales, om hen te ondersteunen bij hun omschakeling naar biologische landbouw en om een ​​alternatief uit Frankrijk aan te bieden in de winkels.

Carrefour ondersteunt dus concreet de oprichting en ontwikkeling van een Franse biologische amandelsector, met een verbintenis met betrekking tot de prijzen en het aantal partijen voor een periode van minimaal 3 jaar. Hierdoor kan zowel aan de veiligheid als aan de zichtbaarheid van de bij de coöperatie aangesloten 5 telers worden gewerkt die gaan omschakelen naar biologisch.

Tijdens de omschakelingsperiode worden de amandelbomen gekweekt volgens de regels van de biologische landbouw. Deze fase, die 3 jaar duurt, is essentieel, omdat de bodem en de biodiversiteit van het bedrijf dan de kans heeft om zich aan te passen. Het is voor telers echter een economisch moeilijke stap, omdat zij in deze periode hun gewassen niet onder het 'biologische' label kunnen promoten, maar de verandering naar biologische landbouw tegelijkertijd erg kostbaar is. Daarom begeleidt en ondersteunt Carrefour hen dus tijdens deze transitie.

Uiteindelijk zal door deze omschakeling het aantal hectare biologisch geteelde amandelen binnen 3 jaar vervijfvoudigd zijn, van 3 hectare in 2020 naar 17 hectare in 2024.

De amandelen 'in omschakeling' zijn wel nu al verkrijgbaar, om precies te zijn in 14 winkels in het zuidoosten van Frankrijk. De eerste gecertificeerde biologische amandelen zullen over een aantal maanden verkrijgbaar zijn.

Voor meer informatie: 
+33 (0)1 58 47 88 80
presse_france@carrefour.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven