Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Op bedrijfsbezoek bij biologische glasgroententelers in België

Omschakelen naar biologische groenteteelt gaat gepaard met zowel kansen als uitdagingen. Een eerste vereiste in het omschakelproces is dat de geïnteresseerde teler weet wat hem of haar te wachten staat. Bio zoekt Boer organiseert op 30 augustus bedrijfsbezoeken waarbij het omschakelproces in beeld komt, en waarin twee biologische glasgroentetelers vertellen over hun ervaringen.

In de voormiddag zijn de deelnemers van dit bedrijfsbezoek te gast op het bedrijf Vitaetom van de familie Vanhauteghem. Hier worden biologische vruchtgroenten (paprika, tomaat en komkommer) gekweekt op een oppervlakte van 20.000 m². In 2017 schakelde het bedrijf om naar bio, de afzet verloopt via veiling BelOrta. 

’s Namiddags bezoekt de groep Bio-Garant. De familie Sergooris teelt hier naast vollegrondsgroenten ook een breed gamma aan bladgroenten in serre, zoals verschillende slasoorten, spinazie en postelein. Het bedrijf produceert al biologisch sinds de oprichting in 1984, de afzet verloopt via de eigen hoevewinkel en enkele biogroothandels en -speciaalzaken.

Klik hier voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot inschrijven.

Bron: Bio zoekt Boer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven