Groenfonds als geldverstrekker bij omschakeling naar biologisch

Gezonde voeding, afkomstig uit biologische landbouwproducten waarvoor boeren een eerlijke prijs krijgen. Met dat uitgangspunt verstrekt Triodos Groenfonds leningen aan boeren die de overstap willen maken naar biologisch of die financiering zoeken voor een biologisch project. “Het overstappen naar biologische landbouw leidt tot grote verbeteringen voor onder meer de biodiversiteit”, stelt Paul Kortekaas, Teammanager Landbouw & Voeding van Triodos Bank.

De biodiversiteit neemt wereldwijd en in Nederland schrikbarend af. Een overstap naar biologische landbouw is een belangrijke manier om het tij te keren, zegt Kortekaas.

Triodos Groenfonds ondersteunt die transitie door als geldverstrekker voor boeren en projecten op te treden. Dankzij de fiscale voordelen voor beleggers in het fonds, kunnen deze kredieten tegen een voor boeren aantrekkelijke rente worden uitgezet.

Boeren krijgen op deze manier cruciale ondersteuning en beleggers hebben de mogelijkheid om daadwerkelijk bij te dragen aan de belangrijke omschakeling naar biologisch. Kortekaas: “Die investeringen zijn hard nodig, want Nederland blijft achter bij de rest van Europa. Het streven is om in 2030 op 25% biologische landbouwgrond te zitten, we zitten nu op 4%. De groei in consumptie en productie van biologische voeding stelt de laatste jaren teleur.”

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Triodos


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.