Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ur-Hop IPA nog smaakvoller dankzij nieuw brouwproces"

Stilzitten duidelijk geen optie voor Gulpener

Tholen - Gulpener brouwt nu bijna een jaar in haar nieuwe duurzame brouwerij. De fijnproever zal het misschien al opgevallen zijn; een dergelijke stap heeft ook gevolgen voor de smaak van het bier. Dit geldt volgens Maartje Rutten bijvoorbeeld voor de Ur-Hop IPA: "Onze Ur-Hop IPA wordt sinds een tijdje in ons nieuwe brouwhuis gebrouwen, het meest duurzame brouwhuis van Europa. Met de komst van het nieuwe brouwhuis en daarmee ook een nieuw brouwproces verandert de smaak van sommige bieren ook. Naar onze mening is de Ur-Hop IPA nu nog smaakvoller. We zien dat terug in de verkoopcijfers. De verkoop van Ur-Hop IPA is sindsdien met 60% gestegen."

Lokaler dan deze lijn kan het eigenlijk niet. Het 100% biologische Ur-bier van Gulpener wordt gebrouwen met water uit eigen bron en met gerst, tarwe en hop van lokale boeren waar de brouwerij al 25 jaar mee samenwerkt. "De Ur-bieren zijn echt kenmerkend voor Gulpener. Gulpener is al sinds 1825 'De Vrije Brouwer', een bedrijf dat haar eigen keuzes maakt. Verantwoord ondernemen staat voorop en de verbondenheid met mensen, natuur en de gemeenschap. Deze dingen komen allemaal samen in de Ur-bieren."

De Ur-lijn van Gulpener bestaat naast de IPA ook uit de Ur-Weizen en de Ur-pilsener. "Ur-Weizen is een wit, licht bitter tarwebier met een zoete afdronk. Ur-Pilsner is doordrinkbaar en eigenzinnig bier. Op zijn allerbest van de tap, op de perfecte 4 graden Celsius."

Heropening horeca
Vanwege de horecasluiting stond ook Gulpener de afgelopen tijd voor de nodige uitdagingen, erkent Maartje. De heropening geeft wat meer lucht. "We zijn ontzettend blij dat de horeca weer open is en beetje bij beetje steeds meer versoepeld wordt. Het was hard nodig. Voor ons, maar zeker ook voor de horecaondernemers en andere toeleveranciers. We zijn echter nog lang niet op het 'oude niveau' van voor de Coronacrisis, maar kijken positief en vastberaden de toekomst in."

"Zeker niet stilgezeten"
Maartje geeft aan dat ze bij Gulpener gedurende de lockdown en horecasluiting ook zeker niet stil hebben gezeten. "We hebben niet alleen ons nieuwe brouwhuis in gebruik genomen, we hebben ook een nieuw kombucha-merk gelanceerd; BATU kombucha. Deze kombucha is 100% natuurlijk, suikervrij, biologisch en gemaakt met verse vruchtensappen. En wat te denken van de 2 nieuwe alcoholarme bieren en de Boeren Collab Sterk Rogge Tripel die we in samenwerking met één van onze biologische telers Felix Huntjens hebben gebrouwen? Sterk Rogge Tripel is in januari tijdens de Bio-productverkiezing ook nog eens uitgeroepen tot Bioproduct van 2021.”

Voor meer informatie: [email protected] en www.gulpener.nl