Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

FNP en PvdA willen een miljoen euro voor nieuw fonds

Landbouwtransitiefonds moet Friese boeren helpen om te schakelen naar biologische landbouw

De Fryske Nasjonale Partij en de PvdA in Friesland willen een miljoen euro voor landbouwtransitiefonds. Eind juni komen beide partijen met een motie om een nieuw landbouwtransitiefonds van één miljoen euro in het leven te roepen. Daarmee kunnen agrarische bedrijven die willen omschakelen straks gemakkelijker de overstap maken naar natuur-inclusieve kringlooplandbouw en biologische landbouw.

Met natuur-inclusieve kringlooplandbouw en biologische landbouw kan Fryslân zich profileren als schone, duurzame landbouwregio die klaar is voor de toekomst, schrijft FNP in een blog. "Natuur en landschap zijn ons 'groene goud'. Maar dat Friese landschap en de biodiversiteit staan onder druk. Daarom streeft de provincie Fryslân al jaren naar een duurzame, natuur-inclusieve landbouw, die grondgebonden en circulair is. Die draagt bij aan het herstel van de biodiversiteit, heeft maatschappelijk draagvlak én een duurzaam economisch rendement. De landbouwsector is van groot belang voor onze provincie."

Agrarische ondernemers die willen omschakelen, lopen vaak tijdelijk tegen extra kosten aan. Om de doelen van de provincie kracht bij te zetten, willen FNP en PvdA daarom een landbouwtransitiefonds in het leven roepen, waarmee deze investeringsdrempel kan worden verlaagd. Daarmee kunnen agrarische bedrijven die willen omschakelen gemakkelijker de overstap maken naar natuur-inclusieve kringlooplandbouw en biologische landbouw. De twee partijen willen dat er bij de behandeling van de kadernota eind juni een budget van één miljoen euro wordt vrijgemaakt voor het nieuwe landbouwtransitiefonds.

Bron: FNP


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven